search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.10.2025 03:42
MENU CLOSE

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη – Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της κυβέρνησης

22.05.2014 10:47
Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη - Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της κυβέρνησης - Media

Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο στρατός πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δύο ημέρες αφότου κήρυξε το στρατιωτικό νόμο.

Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο στρατός πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δύο ημέρες αφότου κήρυξε το στρατιωτικό νόμο.

 «Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα», οι ένοπλες δυνάμεις «αναλαμβάνουν την εξουσία από τις 16:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της 22ας Μαΐου», δήλωσε.

Ο Πραγιούθ έκανε την ανακοίνωση αυτή από την τηλεόραση, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης έπειτα από έξι μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Ο ίδιος δήλωσε πως το πραξικόπημα και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το στρατό δεν θα επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
 
Αποχώρησαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές – Με επέμβαση του στρατού διαλύθηκαν οι κυβερνητικοί
 
Ο στρατός άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων «κόκκινων πουκαμίσων» σε μια τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διαμαρτυρίες στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ μετά το πραξικόπημα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών.
 
Ο στρατός έχει συλλάβει τουλάχιστον ένα ηγετικό στέλεχος των ακτιβιστών, οι οποίοι είναι πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, ο Ταναούτ Ουισαϊντίτ.

Ανώτερος αξιωματικός του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο στρατός θα αποστείλει στρατιώτες και οχήματα για να απομακρύνουν και να συνοδεύσουν τους διαδηλωτές μακριά από τις τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες.
 
Αντίθετα οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διαλύθηκαν ειρηνικά για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες συνεχών διαδηλώσεων.
 

Όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί σταμάτησαν την κανονική ροή του προγράμματός και θα μεταδίδουν στρατιωτικές εκπομπές μέχρι νεοτέρας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.10.2025 02:52