search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:28
MENU CLOSE

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για Μέγαρο Μουσικής και πνευματικά δικαιώματα

06.08.2014 18:12

Ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο τροπολογίες του υπουργείου Πολιτισμού για το Μέγαρο Μουσικής και για τις αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων.

 
Ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο τροπολογίες του υπουργείου Πολιτισμού για το Μέγαρο Μουσικής και για τις αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων.
 
Με την πρώτη τροπολογία παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου, η περίοδος της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει δοθεί με το νόμο 4262/2014 στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του, εν όψει μιας συνολικής μεταβιβάσεως των ακινήτων του στο ελληνικό Δημόσιο. 
 
Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, θα καταθέσει, ίσως και στο τρίτο Θερινό Τμήμα, ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η συνολική μεταβίβαση στο Δημόσιο της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ενώ και η πλειοψηφία του ΔΣ θα ορίζεται από το Δημόσιο.
 
Απαντώντας ο κ. Τασούλας σε ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση αν θα υπάρξει κόστος για το Δημόσιο είπε ότι δεν θα υπάρξει, καθώς οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του ΟΜΜΑ δεν απαλείφονται, «απλώς, παρέχεται η διευκόλυνση εισπράξεως δικαιωμένων χρημάτων για ένα χρονικό διάστημα».
 
Η δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίσθηκε αφορά ρυθμίσεις για την λεγόμενη «εύλογη αμοιβή» πνευματικών δικαιωμάτων από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαμετακομιστικό εμπόριο και δεν έχουν έδρα στη χώρα μας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:22