search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:01
MENU CLOSE

Στους δρόμους πολίτες και συνδικάτα με φόντο τη ΔΕΘ

06.09.2014 06:56
Στους δρόμους πολίτες και συνδικάτα με φόντο τη ΔΕΘ - Media

Με πορείες και συγκεντρώσεις τα συνδικάτα των εργαζομένων προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους, με αφορμή τη διοργάνωση της φετινής ΔΕΘ και διαδηλώνουν με αιτήματα ενάντια στην ανεργία, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές, τη λιτότητα.

Με πορείες και συγκεντρώσεις τα συνδικάτα των εργαζομένων προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους, με αφορμή τη διοργάνωση της φετινής ΔΕΘ και διαδηλώνουν με αιτήματα ενάντια στην ανεργία, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές, τη λιτότητα.
 
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
 
Toυ ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν περίπου 50 προσαγωγές από την αστυνομία.

«Με το σημερινό μας μαζικό συλλαλητήριο εγκαινιάζουμε τη νέα αγωνιστική σεζόν. Οι εξαγγελίες είναι στον αέρα. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι συνάδελφοι μας υποφέρουν. Ημίμετρα δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής, που θα δώσει στον κόσμο της εργασίας την ώθηση που απαιτείται και θα δώσει στην οικονομία μια αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο Δ.Κουτσούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Απέναντι στις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σήμερα από τη ΔΕΘ, για τα νέα ψίχουλα πείνας στο λαό μας, απέναντι στις αυταπάτες, τις ψεύτικες ελπίδες που σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα για το μέλλον αυτού του τόπου, ο λαός μας θα πρέπει να αντιτάξει την πάλη του με σύνθημα: "Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα πείνας, η ζωή είναι δική μας, θα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας".

»Το σημερινό συλλαλητήριο εδώ στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να σημάνει πραγματικό σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα, με αιχμή τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας, όπως είναι τα προβλήματα της ανεργίας».

Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: «Με τα ΘΑ του Σαμαρά και τα ψίχουλα τα οποία μοιράζει, η χώρα δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βάλτο. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με συκοφαντίες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η αφετηρία ενός μεγάλου, φθινοπωρινού, εργατικού λαϊκού κινήματος που θα σαρώσει τις μνημονιακές πολιτικές». 

Το «παρών» στις διαδηλώσεις δίνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι απεργοί της Coca-Cola και οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τους ένστολους οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα στις 10.30 το πρωί οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα κάνουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Απαγόρευση συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη

Απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης». 

Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τις 6 σήμερα, Σάββατο, το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Τα συλλαλητήρια, που διοργανώνουν το απόγευμα η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, με το ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ, αλλά άλλοι φορείς (στις πλατείες Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και στην Καμάρα), στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου. 

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά την απαγόρευση η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Καζαντζάκη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16