search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 13:09
MENU CLOSE

Αντιπαράθεση Φορτσάκη – φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Video)

30.10.2014 07:32
Αντιπαράθεση Φορτσάκη - φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Video) - Media

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του πρύτανη Θ. Φορτσάκη και των φοιτητών του ιδρύματος ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του πρύτανη Θ. Φορτσάκη και των φοιτητών του ιδρύματος ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Για αρκετή ώρα οι φοιτητές είχαν αποκλείσει την αίθουσα της συγκλήτου, αφότου ο πρύτανης διέκοψε τη συνεδρίαση του οργάνου γιατί, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκονταν μέσα σε αυτή πολλοί φοιτητές.


 
Ο πρύτανης είχε αποδεχθεί την παρουσία μικρής αντιπροσωπείας φοιτητών  στη σύγκλητο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία μεγάλου αριθμού φοιτητών ήταν η αφορμή για τη διακοπή της συγκλήτου και της αντίδρασης των φοιτητών.

Από την μεριά τους, οι φοιτητές του ιδρύματος ζητούσαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του σώματος για να θέσουν τα αιτήματά τους σχετικά με ζητήματα σίτισης, στέγασης, καθαριότητας και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις διαγραφές φοιτητών και την ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε ιδιωτική εταιρεία security. 

Εν τέλει πάντως επετράπη στον Θ. Φορτσάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα. 

Παναγιώτης Σωτήρης: Δικαιολογημένη η διαμαρτυρία των φοιτητών

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε την κινητοποίηση των φοιτητών ο πανεπιστημιακός και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, Παναγιώτης Σωτήρης. 

"Εκπροσωπώντας τη συνάντηση των πανεπιστημιακών, θεωρούμε ότι η διαμαρτυρία των φοιτητών είναι δικαιολογημένη", ανέφερε ο κ. Σωτήρης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 13:08