search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.11.2025 07:55
MENU CLOSE

Ντράγκι: Ξεκίνησε η διαδικασία ευθυγράμμισης αντικειμενικών και εμπορικών αξιών

05.11.2014 10:58

«Το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς» είπε ο Μάριο Ντράγκι.

«Το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας».
 
Αυτή την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου ο οποίος ρωτούσε για την άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.
 
Ουσιαστικά η ΕΚΤ επιβεβαιώνει τα σενάρια για μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες ώστε να εξορθολογιστούν και να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς. Δεν δίνει ωστόσο, χρονοδιαγράμματα αν και ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία από την αρμόδια γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής τον Αβραάμ Γούναρη.

Πηγή: imerisia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.11.2025 07:47