search
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 07:59
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση – Έκθεση με γλυπτά του Παρθενώνα ετοιμάζει το Βρετανικό Μουσείο (Photos)

08.01.2015 14:13
Νέα πρόκληση - Έκθεση με γλυπτά του Παρθενώνα ετοιμάζει το Βρετανικό Μουσείο (Photos) - Media

Την μεγαλύτερη έκθεση του 2015 ετοιμάζει το Βρετανικό Μουσείο με πρωταγωνιστές τα γλυπτά από τον Παρθενώνα.

Την μεγαλύτερη έκθεση του 2015 ετοιμάζει το Βρετανικό Μουσείο με πρωταγωνιστές τα γλυπτά από τον Παρθενώνα. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Ορίζοντας την Ομορφιά – Το ανθρώπινο σώμα στην Αρχαιοελληνική τέχνη» (Defining Beauty, the body in Greek ancient art) και θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 26 Μαρτίου μέχρι τις 5 Ιουλίου.


 
Η έκθεση θα περιλαμβάνει κι άλλα δάνεια από ολόκληρο τον κόσμο και θα επικεντρωθεί στην αναπαράσταση του ανθρώπινου σώματος μέσω γλυπτών, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Μουσείου, Νέιλ ΜακΓρκέγκορ, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Πέμπτη.


 
«Φρένο βάζει η Ελλάδα σε δάνειο έκθεμα μετά τη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα», σύμφωνα με δημοσίευμα του Artnet news. Η Ελλάδα καθυστερεί να δώσει απάντηση για το δάνειο έργου τέχνης από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 07:57