search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:32
MENU CLOSE

Τα ρίσκα του Τσίπρα

23.03.2015 06:07

Ο Πρωθυπουργός πήρε πάνω του τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, συμφωνώντας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ανοίξει η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός πήρε πάνω του τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, συμφωνώντας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ανοίξει η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την χώρα μας.

Από την στιγμή που ο Αλέξη Τσίπρας αποφάσισε να είναι μόνος του απέναντι στους “θεσμούς”- Θεσμοί είναι, δεν είναι δα και…θεοί!- θα καρπωθεί ο ίδιος την άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί, αλλά και τα ρίσκα μιας πιθανής αποτυχίας.

Μένουν λίγες μέρες για να δοθεί στο Γιουρογκρουπ μια λίστα με μεταρρυθμίσεις και δεσμεύσεις που θα επιτρέψουν στον Ντράγκι να ανοίξει την κάνουλα της χρηματοδότησης προς τις ελληνικές τράπεζες που έχουν στεγνώσει.

Οι περισσότεροι υπουργοί δεν έχουν καταλάβει ότι η αγορά είναι νεκρή και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το κλίμα;

Ξέρουν τι σημαίνει να έχει πιάσει πάτο η οικονομία, ή όσοι από αυτούς ήταν επί τριάντα χρόνια, συνδικαλιστές, ή κομματικά στελέχη, δεν μπορούν να το κατανοήσουν;

Ας στρωθούν λοιπόν αυτές τις μέρες στην δουλειά και να φτιάξουν μια αξιόπιστη πρόταση, χωρίς τρέλες και κολλήματα…σοβιετικού τύπου, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται η συμφωνία που έκανε ο Τσίπρας στην “μίνι σύνοδο” των Βρυξελλών, με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ και λοιπούς.

Ας περιορίσουν το ατέλειωτο μπλα-μπλα στα κανάλια και να δουλέψουν πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης σε βάθος τετραετίας, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, χωρίς υφεσιακά μέτρα, είναι η συνταγή για να πάμε μπροστά.

Οι μπουρδολογίες περί εκλογών και δημοψηφισμάτων, ας πάρουν τέλος. Δεν είναι χρήσιμες, ούτε καν για να γεμίζει ο χρόνος στα τηλεοπτικά παράθυρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:29