search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.10.2025 11:23
MENU CLOSE

Το έθνος των “selfies” – Δείτε πόσες φορές τραβούν φωτογραφία τον εαυτό τους οι Βρετανοί

06.08.2015 06:01
Το έθνος των “selfies” – Δείτε πόσες φορές τραβούν φωτογραφία τον εαυτό τους οι Βρετανοί - Media

Έρευνα της ανεξάρτητης αρχής ρύθμισης τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας δημοσίευσε στοιχεία για την αυτό-φωτογράφηση των Βρετανών.

 

Έρευνα της ανεξάρτητης αρχής ρύθμισης τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας δημοσίευσε στοιχεία για την αυτό-φωτογράφηση των Βρετανών και εκτιμά ότι οι πολίτες της χώρας το 2014 τράβηξαν 1,2 δισεκατομμύρια “selfies”.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 31% των Βρετανών παραδέχθηκε ότι τράβηξε τουλάχιστον μία φωτογραφία του εαυτού του μέσα στο 2014 και ένας στους 10 τουλάχιστον μία κάθε εβδομάδα.

Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι αν και η ψηφιακές κάμερες των κινητών είναι πλέον τεχνολογικά εξελιγμένες το 22% των Βρετανών συνεχίζει να χρησιμοποιεί φωτογραφικές μηχανές.

Η τεχνολογική εξέλιξη των φωτογραφικών μηχανών και των καμερών των κινητών τηλεφώνων είναι σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή η αιτία της ραγδαίας αύξησης των selfies. Ταυτόχρονα στην αύξηση συμβάλει  η συχνότερη χρήση των social media του  twitter και του instagram, όπου εκεί κυρίως «ανεβαίνουν» οι selfies.

 

Πηγή: Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.10.2025 11:21