search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:53
MENU CLOSE

Προκαλεί ο ναζί δολοφόνος της Νορβηγίας: «Ξεκινάω απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες του κελιού μου» (Video)

01.10.2015 07:16
Προκαλεί ο ναζί δολοφόνος της Νορβηγίας: «Ξεκινάω απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες του κελιού μου» (Video) - Media

Ο χασάπης Μπρείβικ εκτέλεσε εν ψυχρώ 77 παιδιά. Βρίσκεται σε ένα κελί σαν ξενοδοχείο και όμως συνεχίζει να είναι προκλητικός.

 

 

Ο χασάπης Μπρείβικ εκτέλεσε εν ψυχρώ 77 παιδιά. Βρίσκεται σε ένα κελί σαν ξενοδοχείο και όμως συνεχίζει να είναι προκλητικός.

Το δικαστήριο της Νορβηγίας τον καταδίκασε σε 21 χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία 69 αθώων παιδιών στο νησί Ουτόγια, και άλλων 8 ανθρώπων από τη βόμβα που είχε τοποθετήσει σε φορτηγό αυτοκίνητο.

Το περιστατικό είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ντυμένος σαν ΟΥΚάς και εξοπλισμένος με πολυβόλα, πήγε στο νησί Ουτόγια στις 22 Ιουλίου του 2011, όπου είχαν κατασκηνώσει έφηβοι του «Εργατικού Συνδέσμου Νέων Νορβηγίας» (AUF).

Με κρύο αίμα, άρχισε να δολοφονεί ένα προς ένα τα πανικόβλητα παιδιά. Τα γάζωνε στην κυριολεξία. Και όσα επιζούσαν ή ήταν τραυματισμένα πήγαινε από πάνω τους και τους έδινε τη χαριστική βολή.

Το νησάκι είναι εξαιρετικά μικρό και εντόπισε και δολοφόνησε ακόμη και εκείνα τα παιδιά που είχαν κρυφτεί σε θάμνους, ή δέντρα.

Όταν οι αρχές τον συνέλαβαν και δικάστηκε είπε προκλητικά ότι είναι «λευκός στρατιώτης με Άρειο αίμα, δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο που τον δικάζει» και στη συνέχεια χαιρέτισε ναζιστικά.

Μετά την καταδίκη του μεταφέρθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην περιοχή Σκίεν, νότια του Όσλο. Οι συνθήκες στις Νορβηγικές φυλακές, λόγω και του σωφρονιστικού συστήματος, δεν έχουν καμία σχέση με τις συνθήκες των φυλακών που όλοι γνωρίζουμε.

Μοιάζουν περισσότερο με ξενοδοχείο στην κυριολεξία, παρά με φυλακές. Ο Μπρέιβικ στο κελί του έχει το προσωπικό του γραφείο, το σαλόνι του και την τηλεόραση του, το κρεβάτι του και την βιβλιοθήκη του, το WC του, το προσωπικό του γυμναστήριο με όργανα, τη δική του κουζίνα. Έχει ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα.

Στην ίδια φυλακή, οι κρατούμενοι εργάζονται σε διάφορες δουλειές εντός, και τον ελεύθερο χρόνο τους έχουν πεντακάθαρες και εκπληκτικές εγκαταστάσεις. Η περίθαλψη τους δε, γίνεται σε χώρους που θυμίζουν ακριβή ιδιωτική κλινική.

Ο Μπρέιβικ, έστειλε επιστολή σε Νορβηγικά και Σουηδικά Μέσα Ενημέρωσης που αναφέρει ότι «ξεκινάω απεργία πείνας μέχρι θανάτου, εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κελί μου. Σπουδάζω Πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο και όπως είναι το κελί μου, δεν μπορώ να μελετήσω», και συνεχίζει ακόμη περισσότερο προκλητικός: «δεν έχω τη δυνατότητα να τρώω καθημερινά καραμέλες και ο καφές που μου σερβίρουν για πρωινό δεν είναι αρκετά ζεστός όπως τον θέλω. Οι συνθήκες θυμίζουν τις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ» (είναι οι περιβόητες φυλακές του Ιράκ). Ο συνήγορος του ναζιστή δολοφόνου Μπρέιβικ,  Ουστέιν Στόρρβικ, απλά επιβεβαίωσε την επιστολή και τις προθέσεις του πελάτη του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:50