search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:29
MENU CLOSE

Η περίθαλψη των ανασφάλιστων ξεκινά από το τέλος του μήνα

05.11.2015 16:49
Συνέλαβαν γιατρό «μαϊμού» στην Κίσαμο  - Media

Έρχεται νομοσχέδιο για την περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων… Πρόκειται για μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται πλέον γεγονός

 

Έρχεται νομοσχέδιο για την περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων… Πρόκειται για μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται πλέον γεγονός αφού έχει ήδη πάρει την έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που διευκολύνει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές Υγείας και διασφαλίζει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Το ΚΥΣΚΟΙΠ, υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ενέκρινε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί έως και το τέλος του Νοεμβρίου και αφορά την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Παράλληλα, το κυβερνητικό συμβούλιο, αποφάσισε ακόμη, τη συνέχιση του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και κατά το ερχόμενο έτος. Το Πρόγραμμα προσφέρει στήριξη σε εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενους που έχουν πληγεί από την κρίση και η συνέχισή του κρίνεται ως μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Επίσης αποφασίστηκε η συγκρότηση διυπουργικής Επιτροπής για την Κοινωνική Οικονομία, με έργο την αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου.

Στόχος είναι η άρση της πολυδιάσπασης που χαρακτηρίζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η ενοποίηση της συνεταιριστικής νομοθεσίας και η εξειδίκευση όλων των ειδικών περιπτώσεων στη βάση των διεθνών καλών πρακτικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34