search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.08.2026 06:00
MENU CLOSE

Συγκροτείται συντονιστική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του χρέους

01.12.2015 06:32
Ευρωαραβική Σύνοδος παρόντος Τσίπρα: «Εταίροι για την Ανάπτυξη» για τις σχέσεις ΕΕ - αραβικού κόσμου - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Τη  συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής για την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

 

Τη  συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής για την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Την σύνταξη και υποβολή προς την κυβέρνηση και τη Βουλή, εκθέσεων, οι οποίες θα αποτιμούν τα αποτελέσματα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και θα αξιολογούν τη γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι και σήμερα θα κληθούν να ετοιμάσουν η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΟΙΠ.
Επίσης εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, υπό τον υπουργό Οικονομικών, η οποία θα αναλάβει το έργο της τεχνικής προετοιμασίας, της υποδοχής και της αξιολόγησης τυχόν προτάσεων από ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα εισηγείται σχετικά προς το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. το οποίο και θα διαμορφώνει τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος.
Τέλος, το Συμβούλιο οριστικοποίησε το πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων σχετικά με την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, βάσει των οποίων θα διεξαχθούν οι συζητήσεις με τους Θεσμούς κατά τις προσεχείς ημέρες.
Το Ταμείο, το οποίο θα συσταθεί στις αρχές του 2016, θα εδρεύει στην Ελλάδα, την διαχείρισή του θα έχουν οι ελληνικές Αρχές, θα λειτουργεί σύμφωνα με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί ανωνύμων εταιρειών και θα έχει ως μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.08.2026 00:26