search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:23
MENU CLOSE

O «πατέρας» του anti-virus McAfee για τον επερχόμενο διαδικτυακό πόλεμο με το ISIS: Θα είναι πιο καταστροφικός από κάθε πυρηνικό πόλεμο (Video)

17.12.2015 07:02
O «πατέρας» του anti-virus McAfee για τον επερχόμενο διαδικτυακό πόλεμο με το ISIS: Θα είναι πιο καταστροφικός από κάθε πυρηνικό πόλεμο (Video) - Media

Κάθε υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ο Τζον ΜακΆφι είναι ο μοναδικός που προέβλεψε έναν πόλεμο με διαδικτυακές επιθέσεις, χωρίς τα συμβατικά όπλα.

 

Κάθε υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ο Τζον ΜακΆφι είναι ο μοναδικός που προέβλεψε έναν πόλεμο με διαδικτυακές επιθέσεις, χωρίς τα συμβατικά όπλα.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν εχθρό, ο οποίος είναι πολύ πιο έξυπνος» δήλωσε ο ΜακΆφι στο RT.

Για να νικηθούν οι τζιχαντιστές, η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει τον «διαδικτυακό της αναλφαβητισμό» και άλλα προβλήματα πριν εμπλακεί στον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν διαδικτυακό πόλεμο, υποστηρίζει ο ιδρυτής του anti-virus McAfee.

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Είναι βασικά η προπαγανδιστική εφαρμογή του ISIS που τρέχει σε συσκευές με Android λογισμικό. Καταφέραμε να πάρουμε ένα αντίγραφο αυτής της εφαρμογής. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί το ISIS την διανέμει κρυφά μέσω συνημμένων e-mail και μηνυμάτων, ζητώντας από τους ακόλουθούς του να το διαδώσουν με παρόμοιο τρόπο».

«Ανακαλύψαμε ότι η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε ολόκληρο το Διαδίκτυο» συμπλήρωσε ο ΜακΆφι, αναφερόμενος στις DDoS επιθέσεις που μπορούν να απενεργοποιήσουν ή να κυριαρχήσουν ψηφιακά δίκτυα, ενώ πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, πιστεύουμε ότι αυτή ήταν η εφαρμογή που επιχείρησε να ρίξει τους διακομιστές του διαδικτύου την προηγούμενη εβδομάδα, μια μαζική επίθεση άνευ προηγουμένου, που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ πριν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:15