search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:20
MENU CLOSE

Έκλεισε το χρυσό deal για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

30.12.2015 04:00
pod_3012_033_cmyk.jpg

Μπήκαν τελικά χθες οι τζίφρες για το χρυσό deal σε ό,τι αφορά τον Αστέρα Βουλιαγμένης

 

Μπήκαν τελικά χθες οι τζίφρες για το χρυσό deal σε ό,τι αφορά τον Αστέρα Βουλιαγμένης με τον προτιμητέο επενδυτή Jermyn Real Estate IV fund – βασικός μέτοχος του οποίου, με ποσοστό 30%, είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus – για την πώληση του 90% του Αστέρα Βουλιαγμένης, με το τίμημα στα 400 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί πριν από το «μπλόκο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που μείωνε τη δόμηση για την κατοικία στο project λίγο πριν από την εκπνοή του 2015!

Ειδικότερα, την Τρίτη τα εμπλεκόμενα μέρη, το ΤΑΙΠΕΔ, η Εθνική Τράπεζα και η Jermyn, υπέγραψαν τη νέα συμφωνία, που είναι συμβατή με όσα προβλέπει το Συμβούλιο της επικρατείας. Δηλαδή το τουρκοαραβικό σχήμα της Jermyn θα πληρώσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ στην εθνική τράπεζα και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ στο ταμείο αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η Εθνική Τράπεζα πούλησε στο Κατάρ την τουρκική τράπεζα Finansbank για να μπορέσει να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια και τώρα η τουρκική Dogus, μαζί με εταιρείες από το Κατάρ, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Κουβέιτ, είναι αυτοί που απαρτίζουν το fund που παίρνει το Μικρό Καβούρι. απομένει στην πώληση του Αστέρα η έγκριση του αναθεωρημένου ΕΣΧΑΔΑ που συνοδεύει την αναθεωρημένη συμφωνία από το Συμβούλιο της επικρατείας προκειμένου το έργο να ξεκινήσει να υλοποιείται. τότε, όταν δηλαδή εγκριθεί η συμφωνία από το ΣτΕ, θα καταβάλει και ο προτιμητέος επενδυτής το τίμημα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε αυξημένη δόμηση έως 35.000 τ.μ. για έως 100 κατοικίες, ενώ το καινούργιο σχέδιο, που προβλέπει το νέο ΕΣΧΑΔΑ και θα κατατεθεί εκ νέου προς έγκριση, αφορά το πολύ 13 πολυτελείς βίλες (στο 10% της δόμησης έναντι του αρχικού σχεδίου, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ), κάτι που εκτιμάται ότι δεν επηρεάζει τον χαρακτήρα της χερσονήσου στο Μικρό Καβούρι, αλλά, το κυριότερο, δεν μειώνει, σύμφωνα πάντα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, το αρχικό τίμημα. η μαρίνα θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια, ενώ φιλόδοξες προβλέψεις λένε πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εν όψει της θερινής σεζόν για το 2016.

Στον περιβάλλοντα χώρο, πάντως, περιλαμβάνονται τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Αφροδίτη», το «Arion Palace» που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο αλλά και το «Ναυσικά – Westin» που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:19