search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 12:38
MENU CLOSE

Μαθητές του Αρσάκειου κατεβαίνουν με μονοθέσιο σε διαγωνισμό της Formula 1

15.01.2016 18:10
Μαθητές του Αρσάκειου κατεβαίνουν με μονοθέσιο σε διαγωνισμό της Formula 1 - Media
Με εφόδιο την αγάπη τους για το -μέχρι τώρα- μακρινό κόσμο της Formula 1 ξεκινούν οι μαθητές του Αρσακείου Τοσιτσείου Εκάλης την πορεία τους στο διαγωνισμό F1 in schools.

 

Με εφόδιο την αγάπη τους για το -μέχρι τώρα- μακρινό κόσμο της Formula 1 ξεκινούν οι μαθητές του Αρσακείου Τοσιτσείου Εκάλης την πορεία τους στο διαγωνισμό F1 in schools. Η ομάδα τους, Sciron, πήρε το όνομα της από την αρχαιοελληνική ονομασία Σκίρων του βορειοδυτικού ανέμου, θέλοντας έτσι οι μαθητές να συνδέσουν την αεροδυναμική με το ξεχωριστό ελληνικό στοιχείο.

Ο διαγωνισμός F1 in schools είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός Τεχνολογίας που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 9-19 ετών, και διεξάγεται σε 34 χώρες. Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν ένα μονοθέσιο, εντός συγκεκριμένων προϋποθέσεων, και παράλληλα να μπορέσουν να βρουν πόρους για να του δώσουν πραγματική υπόσταση. Μέσω αυτού οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται και άλλες αξίες που θα χρειαστούν σίγουρα στην επαγγελματική τους ζωή.

Η ομάδα Sciron έχει συμμετάσχει ήδη δύο φορές στο διαγωνισμό και παρά την μικρή της εμπειρία έχει κατακτήσει το βραβείο Καλύτερης Προφορικής Παρουσίασης, το 2014, και το βραβείο Pressure Challenge, το 2015. Αυτοί είναι μόνο δύο από τους πολλούς τίτλους που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής και τα μέλη ελπίζουν σε μία ακόμη καλύτερη παρουσία φέτος. Με χορηγούς όπως η γερμανική εταιρία ρουλεμάν GRW και η Porsche Hellas, και έχοντας εργαστεί με αφοσίωση, η Sciron φλερτάρει μία θέση στους παγκόσμιους τελικούς του 2016. Ας της ευχηθούμε να καταφέρει να δώσει το «παρών» και να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας.

Βασικός χορηγός στην προσπάθεια αυτή είναι η εταιρία CNC Solutions, η οποία ήδη έχει φιλοξενήσει για ενημερωτικούς λόγους, την ομάδα δύο φορές στις εγκαταστάσεις της, (βλέπετε την παραπάνω φωτογραφία) ενώ οι υπεύθυνοι έχουν μιλήσει αναφορικά με το μηχανολογικό κομμάτι του διαγωνισμού.  Στο πλαίσιο της συνεργασίας και στήριξης των μαθητών, η εταιρεία έχει αναλάβει την κοπή διαφόρων εξαρτημάτων του μοντέλου (των αξόνων).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 12:38