Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα αχνιστό πιάτο φασολάδα είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Ένα αχνιστό πιάτο φασολάδα είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
3 καρότα κομμένα λεπτές ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. πελτέ
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε τα φασόλια σε μεγάλο μπολ με νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα να μουλιάσουν.
Βάζουμε λίγο από το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά αλλά και 2-3 δάχτυλα πιο πάνω.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για περίπου 1 ώρα.
Ένα τέταρτο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.