search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:33
MENU CLOSE

Με τη σφραγίδα της τρόικας συγκροτήθηκε η Επιτροπή που θα αξιολογήσει τα μέλη του ΤΧΣ – Όλα τα ονόματα

19.01.2016 16:42
120 δόσεις: Από το φόβο για δημοσιονομική τρύπα 800 εκατ. σε αποταμίευση εκατομμυρίων για το 2020  - Media
Στη συγκρότηση Επιτροπής Επιλογής, η οποία θα αξιολογήσει τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών

 

Στη συγκρότηση Επιτροπής Επιλογής, η οποία θα αξιολογήσει τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Η συγκρότηση της επιτροπής αποτελεί τμήμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και σύμφωνα με το οποίο η επιτροπή αποτελείται από έξι ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, εκ των οποίων οι τρεις (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου) έχουν υποδειχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), δύο από τον υπουργό Οικονομικών και ένας έχει υποδειχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής ορίστηκε ο κ. Φραντζέσκο Παπαντία, πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, ενώ παλαιότερα έχει εργαστεί στην Banca di Italia. Μέλη της Επιτροπής Επιλογής ορίστηκαν η κ. Τζούλια Κιράλι, πρώην υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κ. Αιμίλιος Αυγουλέας, ο κ. Παναγιώτης Δουμάνογλου, μέλος, ο κ. Ερικ Ραχέντρα και ο Πίτερ Ινγκβε.

Η θητεία της επιτροπής ορίζεται για δύο έτη από τη δημοσίευση της απόφασης στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» της 15ης Ιανουαρίου 2016 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 10/2016 και έχει αρμοδιότητα να προεπιλέγει τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ και να προτείνει την αμοιβή τους, καθώς και τους λοιπούς όρους εργασίας τους. Ακόμη, θα αξιολογεί ετησίως τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής και μπορεί να ζητάει από κάθε μέλος του Γενικού Συμβουλίου ή της Εκτελεστικής Επιτροπής οποιαδήποτε πληροφορία κρίνει απαραίτητη για τους σκοπούς της αξιολόγησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:32