search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 14:23
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά: Πάρτε πίσω την πρόταση για το Ασφαλιστικό, ξεκινήστε άμεσα διάλογο

04.02.2016 11:46
Γεννηματά: Ενωμένοι να διαμορφώσουμε το μέλλον μας με μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση  - Media

Το Ασφαλιστικό, το προσφυγικό, τα σενάρια για νέες εκλογές αλλά και για τα όσα σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα “περί αβύσσου” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε με δύο παρεμβάσεις της η Φώφη Γεννηματά την Πέμπτη το μεσημέρι. 

 

Το Ασφαλιστικό, το προσφυγικό, τα σενάρια για νέες εκλογές αλλά και για τα όσα σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα “περί αβύσσου” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε με δύο παρεμβάσεις της η Φώφη Γεννηματά την Πέμπτη το μεσημέρι. 

Με προσωπικό κείμενο στην σελίδα της στο Facebook  η επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης πήρε θέση για την σημερινή Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι την πρόταση για το Ασφαλιστικό και να ξεκινήσει  ένα συστηματικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.

Λίγο αργότερα μιλώντας στα «Παραπολιτικά fm» η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στο προσφυγικό και την πρωτοβουλία της να ξεκινήσει στη Βουλή ένας διάλογος, ενώ απάντησε με σκληρό τρόπο στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα «περί αβύσσου» με τον Μητσοτάκη, καλώντας τον έμμεσα να επανέλθει πολιτικά στον φυσικό του χώρο, αφού η κυβερνητική συνεργασία με την ΝΔ έχει κλείσει εδώ και 1 χρόνο.

«Αυτό το ασφαλιστικό δεν είναι μεταρρύθμιση. Είναι ένα πρόχειρο σχέδιο, χωρίς στρατηγική που να οδηγεί σε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Δεν έχει ποσοτικοποιημένους στόχους. Στοχοποιεί και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, ευνοεί την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή, θα προκαλέσει κατάρρευση τα έσοδα. Άρα θα οδηγήσει σε ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων σκληρότερων το επόμενο διάστημα στο σύστημα και μετατρέπει τις συντάξεις των νέων ανθρώπων σε φιλοδώρημα. Επομένως αποδομείται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς να δίνεται καμία λύση» είπε για τις αντιδράσεις επί του Ασφαλιστικού στα «Παραπολιτικά».

Αρνήθηκε να μπει στα σενάρια κατάρρευσης της κυβέρνησης, σημειώνοντας:

«Ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι αισθάνεται και πολύ ασφαλής και δυνατός, τον καλώ λοιπόν με τους 153 βουλευτές, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να ψηφίσει τα νομοσχέδιά του. Αν έχει χάσει τη δεδηλωμένη, να μας το πει και τότε θα σας απαντήσω τι θα κάνουμε.

Αρνήθηκε δε να μπει σε σενάρια για  άλλα κυβερνητικά σχήματα επισημαίνοντας: «Η χώρα δεν χρειάζεται συνεχόμενες εκλογές. Υπάρχει κυβέρνηση και πρέπει να δώσει λύση στα προβλήματα που έχει αναλάβει».

Το Ασφαλιστικό

Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά στην κινητοποίηση το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα που εφάρμοσε δύο σκληρά μνημόνια, δεν κατεβαίνει εδώ και χρόνια, ως κόμμα στις κινητοποιήσεις, φοβούμενο αντιδράσεις των απεργών.  Μετέχει, ωστόσο μέσω των συνδικαλιστικών του εκπροσώπων και των συνδικαλιστικών του οργανώσεων, αφού παρά την τεράστια συρρίκνωση του σε επίπεδο ψηφοφόρων διατηρεί δυνάμεις σε συνδικαλιστικό επίπεδο, αναντίστοιχες του εκλογικού του ποσοστού.

Στην σημερινή ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες, καθώς παρουσίασε ένα πρόχειρο σχέδιο για το ασφαλιστικό, χωρίς στρατηγική, χωρίς ποσοτικοποιημένoυς στόχους, με το οποίο «στοχοποιεί και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, ευνοεί την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και μετατρέπει τις συντάξεις των νέων γενεών σε φιλοδώρημα».

Ολόκληρη η ανάρτησή της έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες. Παρουσίασε ένα Σχέδιο για το Ασφαλιστικό πρόχειρο, χωρίς στρατηγική, χωρίς ποσοτικοποιημένoυς στόχους. Σχέδιο που στοχοποιεί και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, που ευνοεί την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή, που μετατρέπει τις συντάξεις των νέων γενεών σε φιλοδώρημα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδομεί το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και οδηγεί σε νέες δυσμενείς παρεμβάσεις για τις συντάξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μοναδική της επιδίωξη να καλύψει το κενό των 2 δις που η ίδια δημιούργησε με τις επιλογές της.

Για άλλη μια φορά λέμε: Πάρτε την πρόταση σας πίσω !

Ακούστε την κατακραυγή απ’ όλους τους πολίτες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους νέους ανθρώπους.

Αυτούς που σήμερα διαδηλώνουν σ’ όλη την Ελλάδα. Και ξεκινήστε επιτέλους έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της χωρίς αποκλεισμούς .

Εμείς με δεδομένη την αντίθεσή μας στις παράλογες απαιτήσεις και νεοφιλελεύθερες εμμονές του ΔΝΤ, καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Κυβέρνηση κάθε μέρα που περνάει απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά και αδυνατεί να δώσει λύσεις.»

Η Βουλή να ασχοληθεί με το Προσφυγικό

Στο μεταξύ μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» το μεσημέρι της Πέμπτης η Φώφη Γεννηματά προανήγγειλε συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, προκειμένου το Κοινοβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να συζητηθεί το προσφυγικό. «Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες από το Κοινοβούλιο για να καταδειχτούν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από το προσφυγικό πρόβλημα, που αποτελεί βόμβα για τη χώρα», είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επεσήμανε ακόμα ότι η χώρα χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση όσο διαρκούν αυτές οι ροές. «Ξεκίνησα από τη Μάλτα και επανέλαβα και τώρα ότι θα έπρεπε hot spot να γίνουν στην Τουρκία, στο Λίβανο, στην Ιορδανία. Θα έπρεπε το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται ήδη από εκεί. Είχα καταθέσει την πρόταση Κιβωτό , έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που να αφορά την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ατόμων με βαριές ασθένειες, με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και βεβαίως πρόσθεσα στις προτάσεις που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Τουρκίας. Εφόσον ξεμπλόκαρε και το θέμα της χρηματοδότησης, θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός που να παρακολουθεί ότι η Τουρκία ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επίσης η Γεννηματά δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην ΝΔ, λέγοντας ότι ήταν λάθος η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης  μέσα στο Συμβούλιο για το θέμα του προσφυγικού. «Πιστεύω, συμπλήρωσε, πως υπάρχουν ζητήματα που ξεπερνούν τα κομματικά όρια και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες ενωμένοι».

Επιμένει στην άβυσσο με την ΝΔ

Μάλιστα δεν έχασε  την ευκαιρία να απαντήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι έχει μεγάλες διαφορές με την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, του άρεσε ή δεν του άρεσε η έκφραση: «Με τη Ν.Δ. μας χωρίζουν ιστορικές πολιτικές διαφορές διαχρονικές. Άρεσε δεν άρεσε η έκφραση, σημασία έχει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τη Ν.Δ. Και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό.»

Μάλιστα έμμεσα εγκαλεί τον Βενιζέλο να αναλογιστεί που βρίσκεται πολιτικά: «Νομίζω ότι είναι μια συζήτηση υπερβολική αυτή που έχει ανοίξει, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν διαχρονικές διαφορές και έχει αξία να ξέρει κανείς ότι οι διαφορές υπάρχουν, παραμένουν, μπορεί όμως να κάνει υπερβάσεις και να συνεργάζεται ακόμα και με τον ιστορικό του αντίπαλο, όταν αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Και επίσης έχει σημασία να γνωρίζει κανείς ότι οι διαφορές αυτές παραμένουν και όταν κανείς επιστρέφει, φεύγει από αυτή τη συνεργασία, επιστρέφει στο φυσικό του χώρο. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη αξία να ξέρει ο καθένας πού βρίσκεται. Θεωρώ επίσης, ότι ένα από αυτά που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ, ένα κόστος πολύ σημαντικό πέρα από τη διαχείριση της κρίσης, ήταν ότι έδωσε την εντύπωση ότι ταυτίστηκε με τη Ν.Δ. Και αυτή την εικόνα θα πρέπει να την αλλάξει και πρέπει να την αλλάξει πάνω απ’ όλα στην πράξη με τις προτάσεις, με τις πρωτοβουλίες και με την πολιτική στάση.» είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 14:23