search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:53
MENU CLOSE

Καταπατούνται τα.. ανθρώπινα δικαιώματα του Μπρέϊβικ, υποστήριξε δικαστήριο στη Νορβηγία!

20.04.2016 17:16
Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με μόλις 1 νεκρό από τροχαίο ατύχημα το 2019 - Και σίγουρα δεν είναι η... Αθήνα - Media

 

Απίστευτο και όμως ….νορβηγικό. Δικαστήριο της σκανδιναβικής χώρας επιδίκασε χρηματική αποζημίωση ύψους 331.000 νορβηγικές κορώνες (περίπου 40.000 ευρώ) στο μακελάρη της Οτόγια και του Όσλο Άντερς Μπρέϊβικ (Anders Breivik), ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους (στην πλειονότητά τους παιδιά), για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της κράτησης του στη φυλακή.

Ο μανιακός νοσταλγός του Χίτλερ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει αμετανόητος για τα μαζικά εγκλήματά του, τον περασμένο μήνα κατέθεσε μήνυση μέσω των δικηγόρων του σε βάρος της Κυβέρνησης της Νορβηγίας, καταγγέλλοντας τη «συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων του, εντός της φυλακής».

Ο Μπρέϊβικ ο οποίος κρατείται σε ένα κελί αρκετών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων με τηλεόραση plasma, παιχνιδομηχανή για video games (!) και μπορεί να πηγαίνει όποτε το επιθυμεί στο γυμναστήριο των φυλακών, διατηρεί επίσης το δικαίωμα να δέχεται σε ιδιωτικές επισκέψεις στο κελί του συγγενικά του πρόσωπα και φίλους.

Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της 5χρονης παραμονής του στη φυλακή, δεν τον έχει επισκεφτεί κανένας άλλος εκτός από τη μητέρα του, όσο ήταν εν ζωή.

Παρόλα αυτά η πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την ανάγνωση της απόφασης που υποχρεώνει το νορβηγικό κράτος να καταβάλλει στον 37χρονο νεοναζί τη μεγάλη χρηματική αποζημίωση και να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησής του, θεώρησε ότι καταπατήθηκε από την Πολιτεία το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο θεώρησε «απάνθρωπο» το γεγονός ότι κατά τις μετακινήσεις του εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, ο Μπρέϊβικ είναι υποχρεωμένος να φορά χειροπέδες!

Σημειώνεται ότι ο Νορβηγός μακελάρης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 χρόνια, αφού στο σκανδιναβικό κράτος δεν ισχύει η ποινή εις ισόβια..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:51