search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:06
MENU CLOSE

Αιφνίδια ανάμιξη στα εσωτερικά της ΝΔ από Ευάγγελο Βενιζέλο

12.05.2016 12:34
Βενιζέλος: Η Ελλάδα παύει να είναι το πιο διάσημο πρόβλημα της Ευρώπης - Media

Αίσθηση προκάλεσε η ανάμιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και η έμμεση στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον παρασκηνιακό πόλεμο, που έχει ξεκινήσει με Καραμανλικούς.

 

Αίσθηση προκάλεσε η ανάμιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και η έμμεση στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον παρασκηνιακό πόλεμο, που έχει ξεκινήσει με Καραμανλικούς.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στα «Παραπολιτικά FM»  είπε πως η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνον από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από μια άλλη «τρίτη δύναμη η οποία προέρχεται από το συντηρητικό χώρο, από τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά».

Η αναφορά στοχεύει ευθέως στην αντίδραση Μεϊμαράκη απέναντι στις επικρίσεις Μητσοτάκη για όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πριν 2 περίπου εβδομάδες για το νόμισμα και τον άνθρωπο στο Ναύπλιο. Στην νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ επικράτησε εκνευρισμός αφού η αναφορά θεωρήθηκε ως έμμεση στήριξη στον πρωθυπουργό και το ΣΥΡΙΖΑ και υπονόμευση της θέσης για πάση θυσία παραμονή στο ευρώ. Μάλιστα πολλά στελέχη της ΝΔ βγήκαν να υπερασπιστούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανασύροντας ακόμη και αναφορές του ιδρυτή της Παράταξης για το νόμισμα και τους πολίτες.

 

Η Φώφη εμμένει στον διμέτωπο αγώνα

Στον αντίποδα της έμμεσης στήριξης Βενιζέλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γενννηματά επιμένει στον διμέτωπο αγώνα και σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη εν όψει της πραγματοποίησης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρεται στην «επιτυχία του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλεται στην πολιτική ειλικρίνειά του αλλά και στην ανάγκη, η οποία γίνεται όλο και πιο επιτακτική, απεγκλωβισμού της χώρας από το διχοτομικό μοντέλο «Νεοφιλελεύθερη Δεξιά – Λαϊκιστική Αριστερά», το οποίο θα αναπαράγει συνεχώς αδιέξοδα στο διηνεκές».

Η Φώφη Γεννηματά επίσης θέλει να θέσει τέρμα σε λογικές αυτοκριτικής και αυτομαστιγώματος για το παρελθόν, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις «είναι ώρα να απελευθερωθούμε από αυτά τα αόρατα δεσμά του αυτομαστιγώματος και της αυτοενοχοποίησης. Ναι, σφάλματα έγιναν πολλά και μεγάλα.

Το επιχείρημα ότι εμείς φταίμε για όλα αποδείχθηκε παραμυθάκι με ημερομηνία λήξης. Ξεγελάστηκαν πολλοί. Ακόμα και από αυτούς που ήταν «σάρκα από τη σάρκα» μας. Ανθρώπινο είναι κι αυτό. Τώρα όμως όλοι βλέπουν και καταλαβαίνουν. Η αυτοκριτική ήταν και είναι για εμάς αυτονόητη υποχρέωση αλλά η εποχή της ενοχοποίησης τελειώνει εδώ. Με βαρύ κόστος, βέβαια, και για την παράταξη και για την Ελλάδα. Αλλά εμείς είμαστε πάντα για τα δύσκολα. Κι αυτό καλούμαστε να κάνουμε εκ νέου σήμερα. Να δώσουμε το σωστό νόημα στο παρελθόν, να ενώσουμε ευρύτερες δυνάμεις και να ανοίξουμε πανιά για το μέλλον».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58