search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Τούρκος βίαζε παιδιά από τη Συρία σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

13.05.2016 08:03
Τούρκος βίαζε παιδιά από τη Συρία σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - Media

Τριάντα παιδιά από τη Συρία κακοποιούσε σεξουαλικά ένας Τούρκος εργαζόμενος σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Antep.

 

Τριάντα παιδιά από τη Συρία κακοποιούσε σεξουαλικά ένας Τούρκος εργαζόμενος σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Antep. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας BirGün, ο εργαζόμενος που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του ονόματός του, ομολόγησε ότι βίαζε τα παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ε.Ε προσέγγιζε τα παιδιά δίνοντάς τους από 2 έως 5 τουρκικές λίρες (μέχρι σχεδόν 2 ευρώ). Τα παιδιά ταυτόχρονα με την ομολογία του περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωναν στις τουαλέτες του κέντρου υποδοχής.

Οι οικογένειες 8 παιδιών έχουν προχωρήσει στις νομικές διαδικασίες για την καταδίκη του βιαστή, αλλά οι υπόλοιπες οικογένειες δεν έχουν κινηθεί νομικά εξαιτίας του φόβου της απέλασης.

Το κέντρο όπως αναφέρει το rt.com είχε ελεγχθεί από την κυβερνητική υπηρεσία πρόληψης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών, υπηρεσία που λειτουργεί το κέντρο. Η αποκάλυψη ήρθε όταν ένας στρατιώτης του κέντρου είδε ότι ο δράστης οδηγούσε τα παιδιά σε σημεία που δεν υπήρχαν κάμερες.

Υψηλόβαθμος Τούρκος στρατιωτικός κατηγόρησε την κυβερνητική υπηρεσία που έχει την ευθύνη του κέντρου για αυτό το τραγικό περιστατικό.

Το κέντρο φιλοξενίας, το οποίο φιλοξενεί 14.000 πρόσφυγες,  το είχε επισκεφτεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρώην Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και Τούρκους αξιωματούχους και είχαν χαρακτηριστεί εξαιρετικές οι συνθήκες διαβίωσης.

Πηγή: rt.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:27