search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Όλα τα μυστικά της performance…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1919
02-06-2016
04.06.2016 03:00
Όλα τα μυστικά της performance... - Media

Είναι ένα μεγάλο γεγονός: Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου Άννα Φερς διοργανώνει το διεθνές project Performance Making Intensive Laboratory, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 Ιουλίου έως την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, και αποτελείται από τις εξής δράσεις…

 
 
Είναι ένα μεγάλο γεγονός: Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου Άννα Φερς διοργανώνει το διεθνές project Performance Making Intensive Laboratory, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 Ιουλίου έως την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, και αποτελείται από τις εξής δράσεις: 
 
● Εντατικό Οκταήμερο Εργαστήριο για τη δημιουργική προετοιμασία μιας performance. 
● Διάλεξη με την Άννα Φερς.
● Διήμερο Συμπόσιο για την performance στην Ελλάδα, σήμερα. 
● Performances.
 
Το εντατικό workshop απευθύνεται σε σπουδαστές – φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (Χορού, Δραματικές Σχολές/Πανεπιστημιακά Τμήματα, Εικαστικές, Μουσικές Σχολές), καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, σκηνοθέτες, μουσικούς κ.ά.) και ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία της performance.
 
Η Άννα Φερς είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου και διετέλεσε διευθύντρια στο τμήμα Θεάτρου και Performance μέχρι το 2015. Ήταν για 15 χρόνια υπεύθυνη στο διεθνώς αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Performance Making – ένα εργαστηριακό πρόγραμμα μελέτης, έρευνας και πρακτικής, στο οποίο συμμετείχαν χορευτές, καλλιτέχνες του θεάτρου και εικαστικοί καλλιτέχνες.
 
Είναι, επίσης, συν-διευθύντρια της διεπιστημονικής ερευνητικής κοιτίδας «The Centre of the Body». Η βραβευμένη καριέρα της στο επαγγελματικό θέατρο καλύπτει 33 χρόνια ως καλλιτεχνική διευθύντρια, συγγραφέας και επιμελήτρια. Αναπτύσσοντας τη δική της γλώσσα στη δημιουργία μίας performance, που συνδυάζει και συνθέτει την αρχική εκπαίδευσή της στο Royal Ballet και το έργο της με τους Peter Brook, Grotowski και τον μετα-μοντέρνο χορό, διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια στο BloodGroup (1980-86) και στο Paines Plough (1990-95). Ίδρυσε την εταιρεία «Athletes of the Heart» το 2003, κέρδισε το βραβείο «Wellcome Trust Award» και ανέπτυξε μια σειρά από συνεργασίες τέχνης/ιατρικής με δύο νοσοκομεία, οργανισμούς υγείας σε διεθνείς χώρους και διεθνείς συμπαραγωγές με τη Σερβία και τη Σλοβενία.
 
Το βιβλίο της «Theatre in Pieces – Politics, Poetics and Interdisciplinary Collaboration (Methuen 2011)» είναι μια πρωτοποριακή ανθολογία πειραματικών κειμένων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται το κείμενο της εικονοκλαστικής performance του Peter Brook «US» το 1966, αλλά και το δικό της «Don Juan.Who?/?Don Juan.Kdo?» με τη Mladinsko Gledalisce, στη Λιουμπλιάνα.
 
Ο αριθμός των θέσεων στο εργαστήριο είναι περιορισμένος. Ο αριθμός και το είδος των τελικών παρουσιάσεων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και την πρόθεση των συμμετεχόντων.
 
Η υποβολή της συμμετοχής των υποψηφίων θα γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (υποχρεωτικό) στα αγγλικά, μαζί με τη φόρμα ενδιαφέροντος στο [email protected], με τον τίτλο «PMIL-Participation-(το όνομα του ενδιαφερόμενου)», μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, ενώ το κόστος συμμετοχής στο εντατικό εργαστήριο διάρκειας 8 ημερών είναι 200 ευρώ. Η είσοδος στη διάλεξη, στο συμπόσιο και στις παρουσιάσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210-3418550 – 579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:56