search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:03
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος κατά διαπλοκής ΜΜΕ: Νόμιζαν ότι θα είναι «αιώνιοι ζιγκολό»

12.06.2016 14:44
Αναζητείται... νέα συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων - Media

Επίθεση κατά του «συστήματος διαπλοκής των ΜΜΕ», με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπολύει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο.

 

Επίθεση κατά του «συστήματος διαπλοκής των ΜΜΕ», με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπολύει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αρνείται για μια ακόμη φορά ότι θα περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές ουδέποτε δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ο ίδιος απέδωσε τις σχετικές πληροφορίες σε «γκεμπελική κατασκευή ειδήσεων από το σύστημα διαπλοκής των ΜΜΕ». Είναι «δείγμα πανικού όσων νόμιζαν ότι θα παραμείνουν αιώνιοι ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας – με το αζημίωτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έρχονται σαρωτικές αλλαγές»

Στη συνέντευξή του, ο Γ. Κατρούγκαλος -ο οποίος έχει ορισθεί συντονιστής της επιτροπής της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση- επισήμανε ότι η κυβερνητική πρόταση θα περιλαμβάνει «σαρωτικές αλλαγές», οι οποίες θα εξασφαλίζουν «την πλήρη ανατροπή του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος».

Ο υπουργός Εργασίας δηλώνει πως διαφωνεί ευθέως με την πρόταση του αρμόδιοι υπουργού Εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο, τασσόμενος υπέρ της «απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής» και εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό προκειμένου να έχει «άμεση πολιτική νομιμοποίηση».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει την «επανεκκίνηση και ανάταξη του πολιτικού συστήματος» ως κατεξοχήν «κρίσιμο εθνικό θέμα», για το οποίο το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος, προβλέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:57