Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Έξαλλοι είναι στη Βόρεια Κορέα με τις κυρώσεις που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν και σε ανώτατους αξιωματούχους για «διαβόητες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «κήρυξη πολέμου» καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ ξεπέρασαν την «κόκκινη» γραμμή.
BREAKING: North Korea says U.S. sanctions crossed red line, are ‘declaration of war’: KCNA
— Reuters Top News (@Reuters) 7 July 2016
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εν λόγω κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αφορούν ακίνητες περιουσίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε περιοχές εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ.
«Υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ-Ουν, η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να μεταχειρίζεται με ανεπίτρεπτη βαναυσότητα και να προκαλεί δεινά σε εκατομμύρια πολίτες της, όπως εξωδικαστικές εκτελέσεις, εξαναγκαστική εργασία και βασανιστήρια», είχε τονίσει την Τετάρτη σε σχετική ανακοίνωση ο Άνταμ Σούμπιν, υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.