search
ΤΡΙΤΗ 30.12.2025 12:01
MENU CLOSE

Για δεύτερη μέρα ρωσικά μαχητικά απογειώνονται από το Ιράν για να βομβαρδίσουν στόχους στην Συρία

17.08.2016 10:46
Για δεύτερη μέρα ρωσικά μαχητικά απογειώνονται από το Ιράν για να βομβαρδίσουν στόχους στην Συρία  - Media

Ρωσικά βομβαρδιστικά SU-34, που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Χαμαντάν στο Ιράν, βομβάρδισαν για δεύτερη ημέρα θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλέστηκε πηγές του ρωσικού υπουργείου άμυνας. 

Το υπουργείο διευκρίνισε πως από τα πλήγματα καταστράφηκαν δύο θέσεις διοίκησης και σκοτώθηκαν περισσότεροι από 150 τζιχαντιστές.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε εξάλλου πως δεν υπάρχει βάση για να υποστηριχθεί πως η απόφαση της Συρίας να διεξάγει αποστολές βομβαρδισμού στη Συρία από το Ιράν παραβιάζει την απόφαση 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως ρωσικά αεροσκάφη επιχειρούν από το Ιράν στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του Κρεμλίνου. Δεν έχουν μεταφερθεί αεροσκάφη ούτε προμήθειες στην Τεχεράνη, πρόσθεσε.

Η απόφαση του ΟΗΕ απαγορεύει την προμήθεια, πώληση ή μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στο Ιράν. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες πως εξετάζουν αν οι ρωσικές πτήσεις την παραβιάζουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.12.2025 12:00