Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μιας και το χοιρινό κρέας δεν λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, επιλέξαμε αυτή τη συνταγή όπου το γεμίζουμε με γραβιέρα και παραμένει για αρκετές ώρες σε νόστιμη μαρινάδα
Υλικά συνταγής
2 κιλά χοιρινό φιλέτο
300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κιλό πατάτες baby
250 ml νερό
330 ml λευκό κρασί
1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φέτες
Για το μαρινάρισμα
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και πασπαλίζετε με την πάπρικα. Το αφήνετε έτσι για 12 ώρες.
Απλώνετε πάνω στο κρέας το τυρί, το τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και το δένετε με σπάγγο.
Τοποθετείτε το κρέας σε γάστρα, μοιράζοντας τις πατάτες γύρω του. Ρίχνετε το νερό, το κρασί και τις πιπεριές και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 2 1/2 ώρες. Στη μέση του ψησίματος γυρίζετε το ρολό για να πάρει χρώμα κι από την άλλη μεριά.
Πηγή: icookgreek.com
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.