search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Το χάος στον Λευκό Οίκο συνεχίζεται: Τηλεφώνημα Τραμπ τα ξημερώματα για το «σκληρό» ή «μαλακό» δολάριο στον… υπεύθυνο εθνικής ασφάλειας!

08.02.2017 18:13
Δραματικές εξελίξεις: Το πρώην «δεξί χέρι» του Τραμπ «καίει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα στο FBI - Media
 
Τι μπορεί να γνωρίζει ένας πρώην στρατηγός των ΗΠΑ και νυν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου της χώρας για τη νομισματική πολιτική;
 
Πολλά, αν τουλάχιστον επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι ο Ντονάλντ Τραμπ τηλεφώνησε στις 3 τα ξημερώματα στον Μάικ Φλιν, τον Σύμβουλό του για θέματα Εθνικής Ασφαλείας για να τον ρωτήσει αν τις ΗΠΑ συμφέρει ένα «σκληρό» ή «μαλακό» δολάριο, όπως αναφέρει η Huffington Post.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έκπληκτος Φλιν απάντησε στον Τραμπ ότι δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος και τον παρέπεμψε σε κάποιον… οικονομολόγο για μια πιο ακριβή απάντηση.
 
Το ζήτημα του «σκληρού» ή «μαλακού» δολαρίου φαίνεται ότι έχει προβληματίσει αρκετά τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει πει ότι το ισχυρό δολάριο έχει αρνητικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία, λέγοντας στην WSJ ότι «το “σκληρό” δολάριο μας σκοτώνει» και ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την Κίνα.
 
Ωστόσο, ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούσιν είπε ότι το ισχυρό δολάριο αντανακλά την πίστη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία, αν και διέβλεψε βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες, ιδίως για τον τομέα των εξαγωγών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:20