search
ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 19:20
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Πρωταρχικός στόχος η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

08.05.2017 09:33
Τσακαλώτος: Πρωταρχικός στόχος η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - Media

 

Την ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τον χαιρετισμό του στη Διεθνή Ημερίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα “Επίλυση Διαφορών και Προστασία Φορολογουμένων”

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε συγκεκριμένα ότι η εποχή όπου οικονομικές δυνάμεις φοροδιέφευγαν ανεξέλεγκτα έχει τελειώσει. «Για πολλά χρόνια τα έσοδα στην Ελλάδα υστερούσαν από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο 6-7%, γεγονός που αποκαλούνταν και νόμιμη φοροδιαφυγή. Αυτή η εποχή έχει τελειώσει, τα έσοδα πρέπει να αυξάνονται για να μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών προσέθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό πρέπει να εξετασθεί και το θέμα της Επίλυσης Διαφορών που είναι κρίσιμο για τις σχέσεις μεταξύ των φορολογουμένων και των φορολογικών αρχών. Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντησή του – που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 πμ – με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομιών Dr Markus Soder είπε ότι αυτή θα αφορά και την παροχή τεχνικής βοήθειας για το φορολογικό μας σύστημα.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, αναφερόμενος στην διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των πολιτών και της Φορολογικής Διοίκησης. Όπως είπε μια σύγχρονη φορολογική διοίκηση πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών. Ο ίδιος παρουσίασε τους ομιλητές της Ημερίδας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται διακεκριμένα στελέχη της φορολογικής διοίκησης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος με την ιδιότητα του Προέδρου του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών επισήμανε τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος τονίζοντας ότι οι σχέσεις κράτους και φορολογούμενων εξακολουθούν να είναι προβληματικές. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πολύ υψηλό ποσοστό ενδικοφανών προσφυγών που γίνονται αποδεκτές τον οποίο απέδωσε σε “υπερβάλλον ζήλο” των φορολογικών αρχών κατά τον έλεγχο στο όνομα της επίτευξης των στόχων για τα έσοδα.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 19:18