search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:52
MENU CLOSE

Πλήγμα στην παιδική μας ηλικία: Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός των G.I Joe

10.05.2017 09:04
Πλήγμα στην παιδική μας ηλικία: Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός των G.I Joe - Media

 

Η πλειονότητα των ανθρώπων έχει παίξει, ή έστω παρακολουθήσει, τις παιδικές εκπομπές GI Joe και Thundercats, οι οποίες απέκτησαν απίστευτη δημοτικότητα τόσο στις ΗΠΑ αλλά και στη χώρα μας.

Ο δημιουργός αυτών των δυο σειρών, ο Stanley Weston, πέθανε στα 84 του χρόνια από άγνωστα μέχρι τώρα αίτια.

Ο Weston πολέμησε στο Βιετνάμ και, μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, ασχολήθηκε με τη διαφήμιση. Ο χώρος όμως δεν τον κράτησε και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του εταιρεία ενώ εμπνεύστηκε τους GI Joe εξαιτίας της δημοφιλίας της Barbie, καθότι τότε δεν υπήρχε ένα αντίστοιχο παιχνίδι για τα μικρά αγόρια.

Η επιτυχία τους ήταν άμεση και οδήγησε στη συνέχεια στη δημιουργία των Thundercats. Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία τους και τα δυο προϊόντα εξακολουθούν να μεσουρανούν στο χώρο τους, απόδειξη της διαχρονικότητας τους.

Ο Weston εισήχθη στο Licencing Hall of Fame με την αρχική κλάση του, στο οποίο πλέον έχουν εισηχθή και προσωπικότητες όπως ο Walt Disney και ο George Lucas.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:51