search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 04:40
MENU CLOSE

Έξαλλος ο Γουόρεν Μπάφετ με τη νόμο Τραμπ για την περίθαλψη: Πρέπει να τον ονομάσουν «νόμο βοήθειας στους πλούσιους» (Video)

28.06.2017 18:40
Μπάφετ: Μην στοιχηματίζετε ποτέ ότι θα χάσει η Αμερική - Media

 

Ένας από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ και στον πλανήτη, ο επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο νομοσχέδιο που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επιχειρούν να περάσουν από το Κογκρέσο, προκειμένου να ανατρέψουν το νόμο για την υγειονομική ασφάλιση που είχε περάσει ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό και ως «Οbamacare».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, ο Μπάφετ είπε ότι, αν ο νέος νόμος ίσχυε από φέτος, ο ίδιος θα γλύτωνε 680.000 δολάρια από το φόρο που θα πληρώσει (θα είχε έκπτωση 17%) και ότι φίλοι του θα γλύτωναν ποσά της τάξης των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. «Πρέπει να τον ονομάσουν “Νόμο ανακούφισης των πλουσίων”» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαφετ, λέγοντας ότι ο νόμος απευθύνεται σε εισοδήματα άνω των 250.000 δολαρίων ετησίως.

Επίσης, ο επιχειρηματίας επιτέθηκε και στα μέλη του Κογκρέσου, λέγοντας ότι με το νόμο θα έχουν επιπλέον φοροαπαλλαγές.

Σημειώνεται ότι ο νόμος θα έλθει στο Κογκρέσο προς συζήτηση στις αρχές Ιουλίου, με τον Τραμπ να κάνει «μασάζ» σε Γερουσιαστές και Βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων που έχουν ακόμα αντιρρήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34