Απόσυρση της φιλοξενίας στο Μπάκιγχαμ: Το Παλάτι διέψευσε τις ανακοινώσεις της ομάδας του πρίγκιπα Χάρι και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Μπάκιγχαμ ή σε άλλη βασιλική κατοικία. Η πλευρά του Χάρι χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «απογοητευτική».
Η αιτία του «απαγορευτικού»: Αν και είχε προταθεί αρχικά στον Χάρι να μείνει σε βασιλικό οίκημα, ο ίδιος δεν απάντησε επίσημα εντός της προθεσμίας (μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας). Λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών προετοιμασίας και μέτρων ασφαλείας, η πρόσκληση ακυρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο σκοπός του ταξιδιού: Ο Δούκας του Σάσεξ επισκέπτεται τη Βρετανία για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και για την προετοιμασία των Αγώνων Invictus που θα γίνουν το επόμενο έτος στο Μπέρμιγχαμ.
Ταξιδεύει μόνος του: Η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους (Άρτσι και Λίλιμπετ) δεν τον συνοδεύουν στο Λονδίνο, κυρίως λόγω της απόφασης ότι η οικογένεια δεν δικαιούται μόνιμη αστυνομική προστασία με κρατική χρηματοδότηση. Παραμένει ανοιχτό αν θα τον συναντήσουν αργότερα στο Μπέρμιγχαμ.
Η διαμάχη για την ασφάλεια: Από το 2020, όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, η κρατική προστασία τούς παρέχεται μόνο κατά περίπτωση. Ο Χάρι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν νιώθει ασφαλής να φέρει τη σύζυγο και τα παιδιά του στη χώρα χωρίς αυξημένα μέτρα προστασίας.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Το βίντεο με τη σοκαριστική στιγμή που ένας ακροβάτης έπεσε στο κενό κατά την εκτέλεση μιας εναέριας ακροβατικής κίνησης με τον δίδυμο αδελφό του, κάνει τον γύρο του κόσμου.
Ο Αντόν Μαρτίνοφ, 33 ετών, έπεσε από ύψος 6 μέτρων στο έδαφος. Υπέστη δύο κατάγματα στη σπονδυλική του στήλη και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, αναγκάζοντας τους γιατρούς να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα.
Ο ακροβάτης αναρρώνει τώρα στην εντατική φροντίδα στο Elista της Ρωσίας, καθώς η γυναίκα του και ο δίδυμος αδερφός βρίσκονται στο πλευρό του.
Ο ακροβάτης εκτελούσε σόου, το οποίο έχει κάνει εκατοντάδες φορές χωρίς να φορά εξοπλισμό ασφαλείας. Ήταν σε περιοδεία με το τσίρκο Mstislav Zapashny από τη Μόσχα όταν έγινε το τρομακτικό ατύχημα.
Ο υπεύθυνος για τις περιοδείες του τσίρκου δήλωσε “Το ατύχημα δεν προκλήθηκε από σπασμένο καλώδιο. Μιά ζώνη βγήκε από το καραμπίνερ, φαίνεται και στο βίντεο. Διεξάγεται έρευνα» υπογράμμισε ο Parviz Gadzhiyev.
Μάθε πρώτος για την επικαιρότητα με εγγραφή στο Newsletter.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.