search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:56
MENU CLOSE

Έλληνας ομογενής μέλος της ιταλικής μαφίας εκτέλεσε γκάνγκστερ μέσα στη φυλακή (Photos)

01.11.2018 12:09
Έλληνας ομογενής μέλος της ιταλικής μαφίας εκτέλεσε γκάνγκστερ μέσα στη φυλακή (Photos) - Media

 

Τραγικό θάνατο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής βρήκε ο ο αρχιμαφιόζος που έγινε πληροφοριοδότης του FBI James “Whitey” Bulger (Μπούλτζερ), την περασμένη Τρίτη. Μάλιστα, ήταν η ίδια μέρα που είχε μόλις μεταφερθεί από τις φυλακές της Οκλαχόμα στις φυλακές της δυτικής Βιτζίνια.

Τρεις κρατούμενοι στρίμωξαν τον 89χρονο, ο οποίος βρισκόταν σε αναπηρική καρέκλα, σε «τυφλή» γωνία από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, ένας από τους δράστες χρησιμοποίησε ένα λουκέτο με το οποίο τον χτύπησε μέχρι να μείνει αναίσθητος. Ένας άλλος προσπάθησε να του βγάλει τα μάτια, ενώ επιχείρησαν να του κόψουν και τη γλώσσα. Άνδρες της αστυνομίας ανέφεραν ότι το πτώμα του Bulger είχε αλλοιωθεί από τον άγριο ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια, που δεν το αναγνώρισαν όταν το εντόπισαν.

Πηγές που επικαλείται η Boston Globe σημειώνουν ότι ένας από τους βασικούς ύποπτους για τη δολοφονία είναι ο πρώην εκτελεστής της Μαφίας, Fotios (Φώτιος) “Freddy”Geas.

Ο Freddy, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή, έχει καταδικαστεί ισόβια για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Adolfo “Big Al” Bruno το 2003, καθώς και του συνεργάτη του, Gary Westerman. Οι δολοφονίες έγιναν με συνεργό τον αδερφό του, Ty.

Ο Freddy και ο Ty

Ο Freddy Geas «εργαζόταν» για τον Anthony Arillotta, τον επικεφαλής της μαφίας της Γένοβας στην Αμερική. Εκείνος και ο αδερφός του παρότι ήταν ομογενείς ελληνικής καταγωγής, είχαν λάβει το «χρίσμα» της ιταλικής μαφίας, κάτι που σπανίως συνηθίζεται. Ο Freddy και ο αδερφός του ήταν ουσιαστικά εκτελεστές και είχαν δολοφονήσει τους Bruno και Westerman για λογαριασμό του Arillotta προκειμένου να δείξουν την αφοσίωσή τους σε αυτόν.

Fotios (Φώτιος) “Freddy”Geas

Επιπλέον, είχαν εκτελέσει τον Frank Dabado ο οποίος είχε έρθει σε κόντρα με έναν επικεφαλής της ιταλικής μαφίας, τον Artie Nigro, για δύο εισιτήρια για συναυλία του Tony Bennett.

Ο Φώτιος Freddy Geas, δεν έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα με τις Αρχές για τη δολοφονία του James “Whitey” Bulger.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:54