search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:40
MENU CLOSE

Γκάλοπ «Π» – Ψηφίστε το πρόσωπο του 2018 

28.12.2018 09:25
Γκάλοπ «Π» - Ψηφίστε το πρόσωπο του 2018  - Media

 

Πολλά είναι τα πρόσωπα που ξεχώρισαν για το 2018. Άνθρωποι του αθλητισμού, της τέχνης, των επιστημών, των γραμμάτων της καθημερινότητας. Ξεχωριστές παρουσίες που τίμησαν τη χώρα μας και διακρίθηκαν για το ήθος τους αλλά και το σθένος τους, τον δυναμισμό τους καθώς και άνθρωποι που ξεχώρισαν για όχι και τόσο καλούς λόγους. 

Η συντακτική ομάδα του «Π» παρουσιάζει τα πρόσωπα που ξεχώρισαν για το 2018. 

Λευτέρης Πετρούνιας

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στη Γλασκώβη. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς και το 8ο συνεχόμενο χρυσό που κατακτά τους τελευταίους 22 μήνες. Τον Αύγουστο του 2018 ο Πετρούνιας αναδείχθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης με 15.466 βαθμούς στον τελικό των κρίκων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γλασκώβη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του ιταλού Γιούρι Kέκι. Την επιτυχία του ακολούθησε με την κατάκτηση για τρίτη φορά του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Νοέμβριο του 2018, με 15.366 . Αξιοσημείωτο είναι πως «κατέβηκε» στην Ντόχα όντας τραυματίας και έχοντας ως εκκρεμότητα ένα χειρουργείο.  

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Είναι ο απόλυτος σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Ηγέτης της ομάδας του αλλά και αρχηγός του εαυτού του. Στην ψηφοφορία για το All-Star Game του 2018, ο «Greek Freak» έμαθε ότι θα βρίσκεται στην αρχική πεντάδα της Ανατολής, μαζί με τον Lebron James. Αυτό θα ήταν το 2ο All-Star Game της καριέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το πρώτο του, ήταν στις 20 Φεβρουαρίου του 2017. Ο Γιάννης Στάθηκε δίπλα στον αδερφό του, Θανάση όταν έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και συγκλόνισε με το μήνυμά του για τον ρατσισμό.  

Ματέο Σαλβίνι

Ο Ματέο Σαλβίνι είναι Ιταλός πολιτικός, ο οποίος από την 1η Ιουνίου 2018 διατελεί αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός Εσωτερικών. Είναι ομοσπονδιακός γραμματέας της ακροδεξιάς οργάνωσης «Λέγκα του Βορρά».  Λαϊκιστής, ακροδεξιός, ο «ο Αρχηγός» (Il Capitano) όπως αποκαλείται από τους υποστηρικτές του. Πολλοί πολιτικοί σχολιαστές και εφημερίδες, όπως ο Guardian, οι New York Times, οι Financial Times, ο The Economist και η Huffington Post, τον χαρακτήρισαν ως τον πιο ισχυρό και επιφανή άνθρωπο στην Ιταλία σήμερα

Μαρκ Ζάκερμπεργκ 

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ο ιδρυτής του Facebook. Είναι δισεκατομμυριούχος, με περιουσία που ανέρχεται στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον Μάριτο του 2018 Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία του υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, ο Ζάκερμπεργκ επισήμανε, μια ανάρτησή του στο Facebook, ότι η εταιρεία «έκανε λάθη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να επιταχύνουμε (τους ρυθμούς μας) και να τα κάνουμε». Λάθη ή στοχευμενα λάθη; 
 

Αζια Αρτζέντο

Ηταν από τις πρώτες που αποκάλυψαν τη σεξουαλική παρενόχληση των ηθοποιών από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, ξεκινώντας τη χιονοστιβάδα του κινήματος #MeToo. Η 43χρονη ιταλίδα ηθοποιός σύντροφός του διάσημου σεφ Αντονι Μπουρντέν (που αυτοκτόνησε τον Ιούνιο) με το #MeToo επανέφερε στον προσκήνιο πολλές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο των θεαμάτων. Το #MeToo, που στην Ελλάδα δεν συγκίνησε. 

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Όταν πριν από κάποια χρόνια ήταν ακόμη μαθητής ή φοιτητής στην Αθήνα, δεν μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι θα κατακτούσε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή μαθηματικά βραβεία. Τον Αύγουστο του 2018 έλαβε το βραβείο Nevanlinna είναι πλέον δικό του, το μυαλό του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, στρέφεται στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο 37χρονος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο ΑΠΕ «Το Nevanlinna είναι από τα βραβεία για τα οποία μαθαίνεις όταν είσαι μικρός, ύστερα κοιτάς τη λίστα με τους βραβευθέντες και αποφασίζεις ότι οι πιθανότητες να το λάβεις ποτέ, είναι μηδαμινές. Όταν έμαθα ότι το έργο μου αναγνωρίστηκε με αυτήν την τεράστια διάκριση, αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και χαρά. Ύστερα σκέφτηκα όλους τους ανθρώπους ,χωρίς τους οποίους δεν θα είχα φτάσει ως εδώ: τους γονείς και τον αδερφό μου, τη γιαγιά μου, την κοπέλα μου, τους φίλους, τους δασκάλους και τους μαθητές μου».

Έλληνες Γιατροί 

Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής ελληνικής και κυπριακής καταγωγής ερευνητές, ανακάλυψαν ότι μια δραστική ουσία που περιέχεται σε οφθαλμικές σταγόνες, μπορεί να καταστρέψει επίσης τα καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wellcome Sanger Institute, καθώς επίσης των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και του Νότιγχαμ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications» βρήκαν ότι η εν λόγω ουσία (SPHINX31), που στοχεύει σε ένα σημαντικό γονίδιο του καρκίνου (SRPK1), μπορεί να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα στους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία (ΟΜΛ), χωρίς να κάνει ζημιά στα υπόλοιπα μη λευχαιμικά κύτταρα.
Επικεφαλής της πολυμελούς ερευνητικής ομάδας ήταν οι Γιώργος Βασιλείου, Τόνυ Κουζαρίδης και Κώστας Τζελέπης.

Ανδρέας Δημητρίου

«Αισθάνομαι πολλά, αλλά δεν έχω αισθανθεί ακόμα θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον Θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον αυτό μου;». Αυτά είναι τα λόγια του πυροσβέστη Ανδρέα Δημητρίου ο οποίος την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες, έχασε την γυναίκα του, Μαργαρίτα και τον έξι μηνών γιό του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η σύζυγός του απάντησε το τηλέφωνο εκείνη τη μοιραία νύχτα και του είπε ότι είχε πάρει το παιδί τους και κατέβηκαν στην παραλία. Έφτασε μέχρι το σημείο και βρήκε την γυναίκα του χωρίς τις αισθήσεις της. Στο πλευρό της ήταν το μωρό. Ο θάνατος του βρέφους διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Μαργαρίτα έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα, καθώς δεν συνήλθε ποτέ από το κώμα.

Ψηφίστε το πρόσωπο του 2018

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:37