search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:28
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: H Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να δώσει τέλος στον εθνικισμό

13.01.2019 09:13
Με φόντο την... γκαζόζα η κόντρα Παπαδημούλη – Ζούλα στο twitter - Media

 

«H επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της πΓΔΜ είναι μια σημαντική εξέλιξη για την ιστορία της χώρας κι ένα σημαντικό βήμα για ειρήνη, σταθερότητα και αμοιβαία ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του στο ρωσικό δίκτυο «Sputnik».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης, ότι «η τελική επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα και την πΓΔΜ είναι το σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις, ενώ αναμένεται να βελτιωθούν και οι πολυμερείς σχέσεις της πΓΔΜ με άλλα βαλκανικά κράτη, με τις προοπτικές εξασφάλισης της ειρήνης, της συνανάπτυξης και τις περιφερειακές συνέργειες να ενισχύονται».

Υπογραμμίζει τέλος, ότι είναι αξιοσημείωτο ότι η Συμφωνία «μπορεί να δώσει τέλος στον εθνικισμό που προέρχεται κι από τις δύο πλευρές, «κλείνοντας την πόρτα” σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και πΓΔΜ, που έπληξαν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-πΓΔΜ για σχεδόν τρεις δεκαετίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34