Takeaways by to pontiki AI
- Απόσυρση της φιλοξενίας στο Μπάκιγχαμ: Το Παλάτι διέψευσε τις ανακοινώσεις της ομάδας του πρίγκιπα Χάρι και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Μπάκιγχαμ ή σε άλλη βασιλική κατοικία. Η πλευρά του Χάρι χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «απογοητευτική».
- Η αιτία του «απαγορευτικού»: Αν και είχε προταθεί αρχικά στον Χάρι να μείνει σε βασιλικό οίκημα, ο ίδιος δεν απάντησε επίσημα εντός της προθεσμίας (μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας). Λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών προετοιμασίας και μέτρων ασφαλείας, η πρόσκληση ακυρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
- Ο σκοπός του ταξιδιού: Ο Δούκας του Σάσεξ επισκέπτεται τη Βρετανία για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και για την προετοιμασία των Αγώνων Invictus που θα γίνουν το επόμενο έτος στο Μπέρμιγχαμ.
- Ταξιδεύει μόνος του: Η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους (Άρτσι και Λίλιμπετ) δεν τον συνοδεύουν στο Λονδίνο, κυρίως λόγω της απόφασης ότι η οικογένεια δεν δικαιούται μόνιμη αστυνομική προστασία με κρατική χρηματοδότηση. Παραμένει ανοιχτό αν θα τον συναντήσουν αργότερα στο Μπέρμιγχαμ.
- Η διαμάχη για την ασφάλεια: Από το 2020, όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, η κρατική προστασία τούς παρέχεται μόνο κατά περίπτωση. Ο Χάρι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν νιώθει ασφαλής να φέρει τη σύζυγο και τα παιδιά του στη χώρα χωρίς αυξημένα μέτρα προστασίας.
«Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους συνιστούν τα πλέον εμβληματικά στοιχεία και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η έξοδος από τα μνημόνια έχει άμεσο και απτό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των εργαζομένων», εξηγεί στη «Νέα Σελίδα» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι «παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού, όσοι αμείβονται με αυτόν εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο».
Για τη νέα χρονιά η ίδια θέτει ως στόχους την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και τη συνεπέστερη τήρηση των κανόνων στην αγορά εργασίας. Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «για να υπάρξει σύγκλιση θα πρέπει αυτή να έχει αναφορά σε σειρά κορυφαίων ζητημάτων που άπτονται πρωτίστως της οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους».
«Θεωρώ ότι η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους συνιστούν τα πλέον εμβληματικά στοιχεία και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η έξοδος από τα μνημόνια έχει άμεσο και απτό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των εργαζομένων», αναφέρει, υπογραμμίζοντας πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού βελτιώνει άμεσα το εισόδημα 880.000 συμπολιτών μας».
Η υπουργός Εργασίας θέτει ως στόχους, για τον κόσμο της εργασίας το 2019, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και τη συνεπέστερη τήρηση των κανόνων στην αγορά εργασίας.
«Μπροστά μας έχουμε νέα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, όπως η ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και το επίδομα στέγασης. Εκτιμώ ότι όσο περισσότερο προσηλωμένα συνεχίζουμε την πορεία μας σε αυτές τις ράγες τόσο θα ενδυναμώνουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία» επισημαίνει.
Η συμφωνία των Πρεσπών επιτάχυνε μια δημόσια συζήτηση περί σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.
Όμως «για να υπάρξει σύγκλιση θα πρέπει αυτή να έχει αναφορά σε σειρά κορυφαίων ζητημάτων που άπτονται πρωτίστως της οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την οργανική του σχέση με την κοινωνία, με τις συλλογικότητες και τους φορείς που εκφράζουν τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.