search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:40
MENU CLOSE

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν κτίριο του τουρκικού πρακτορείου Anadolu

04.05.2019 18:53
Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν κτίριο του τουρκικού πρακτορείου Anadolu - Media

 

Το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σήμερα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν “μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” τις επιθέσεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι “εκείνοι που ενθαρρύνουν το Ισραήλ είναι εξίσου υπεύθυνοι”. “Ακόμη και αν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Παλαιστίνη”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, μέσω του Twitter, κάλεσε “όλες τις κυβερνήσεις που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία” να καταδικάσουν την ισραηλινή κυβέρνηση.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, καταδίκασε την επίθεση αυτή “στόχος της οποίας είναι να συγκαλυφθούν τα νέα εγκλήματα” του Ισραήλ, οπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34