search
ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 02:07
MENU CLOSE

Η FIFA πάγωσε τις αλλαγές στις ποινές που προωθούσε η λίγκα και η ΕΠΟ

26.06.2019 19:42
Η FIFA πάγωσε τις αλλαγές στις ποινές που προωθούσε η λίγκα και η ΕΠΟ - Media

 

Σοβαρή εξέλιξη προέκυψε την Τετάρτη 26/6 στο θέμα των τροποποιήσεων του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ που προωθούσε η Super League και η ΕΠΟ.

Οι κυριότερες από αυτές, ήταν η πλήρης κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια και για κάθε άλλη παράβαση, καθώς και η «φωτογραφική» διάταξη που μείωνε σε ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο την ποινή για «απειλές» και «εκφοβισμό» αξιωματούχου αγώνα (από 3 έως 5 έτη που ισχύει σήμερα).

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ την Τετάρτη το πρωί, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει τοποθετήσει η FIFA στη χώρα μας, Πετρ Φούσεκ, είπε πως κάποιες από αυτές τις αλλαγές στις διατάξεις, τις θέλει μεταφρασμένες για να τις μελετήσει με τους ανθρώπους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Και όλα αυτά, 24 ώρες πριν την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και 48 ώρες πριν την Τακτική Γενική Συνέλευση, απ’ όπου και θα εγκρίνονταν οι αλλαγές στους κανονισμούς.

Η στάση Φούσεκ και το «πάγωμα» των αλλαγών, προκάλεσε δυσαρέσκεια στον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, καθώς η FIFA ήταν ενήμερη για τις τροποποιήσεις που προωθούνταν και τελευταία στιγμή άναψε «κόκκινο».

Αποφασίστηκε εν τέλει να αναβληθεί τελείως το θέμα των αλλαγών στους κανονισμούς και να μην τεθεί καθόλου, ούτε στην αυριανή Εκτελεστική ούτε στην Γ.Σ. της Παρασκευής, ενώ είναι άγνωστο τελικά πότε και αν θα εγκριθούν οι αλλαγές που προωθούνταν.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 01:57