Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ζυμώνουμε και φουρνίζουμε ένα μοσχοβολιστό χωριάτικο ψωμί με καλαμποκάλευρο και το εμπλουτίζουμε με φέτα που πάει παντού!
Υλικά
Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι ρίχνετε 3-4 κουταλιές από το νερό και διαλύετε το αλάτι. Σε μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο νερό με τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε τα 3 αλεύρια. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το νερό με τη μαγιά και αρχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε το αλατόνερο και τη φέτα και συνεχίζετε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να φτιάξετε ένα ζυμαράκι ελαστικό και απαλό.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια, τη μοιράζετε στα 2 και πλάθετε το κάθε κομμάτι σε σχήμα φραντζόλας. Τοποθετείτε σε λαδωμένη λαμαρίνα ή ταψί και τα αφήνετε σε μια ζεστή γωνιά για να διπλασιαστούν σε όγκο, για 30-40 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Με πινελάκι περνάτε λίγο νερό στην επιφάνεια των ψωμιών και πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο. Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.