search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:05
MENU CLOSE

«Πόλεμος» Αγγελόπουλων για Χαλυβουργική: Με νέα επιστολή ο Κωνσταντίνος κατακεραυνώνει τα παιδιά του

06.12.2019 13:19
Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έκανε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού αξίας 500.000 ευρώ! - Media

 

«Πόλεμος» δίχως τέλος στην οικογένεια Αγγελόπουλου, με φόντο την Χαλυβουργική καθώς ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση με ανοικτή επιστολή του, καταγγέλλοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Σκινδήλια και τους γιους του Παναγιώτη και Γιώργο.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τους κατηγορεί ότι κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής.

 

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του:

 

1. Στην ανοικτή επιστολή μου της 24ης Οκτωβρίου 2019 ανέφερα επί λέξη τα ακόλουθα: «Για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στον εμπαιγμό των εργαζομένων και εμού έχω ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνελεύσεως με θέμα την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, θέματα ονομαστικοποιήσεως μετοχών, επισκόπηση και αποφάσεις για την μελλοντική πορεία της εταιρείας».

 

2. Πράγματι, μετά από αίτηση δική μου και δύο άλλων μετόχων το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προσδιόρισε την σύγκληση έκτακτης γενικής συνελεύσεως την 5η Δεκεμβρίου 2019 με θέματα ημερησίας διατάξεως την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, την ονομαστικοποίηση μετοχών και την λήψη αποφάσεων για την μελλοντική πορεία της εταιρείας.Αιφνιδίως, στις 3 Δεκεμβρίου 2019 πληροφορήθηκα από ανάρτηση στο ΓΕΜΗ ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με την από 02.12.2019 απόφασή του ανεκάλεσε την πρόσκληση έκτακτης γενικής συνελεύσεως και προσδιόρισε νέα έκτακτη γενική συνέλευση για 24.12.2019 (παραμονή των Χριστουγέννων!!!) και αφήρεσε από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως το θέμα της αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου.

 

Εγώ προσωπικά δεν αιφνιδιάσθηκα διότι ανέμενα αυτή την εξέλιξη που καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το διοικητικό συμβούλιο, με προεξάρχοντα τον Γ. Σκινδήλια αδιαφορούν απόλυτα για την εταιρεία κι επιθυμούν την διατήρηση των εργαζομένων της σε καθεστώς ομηρίας, εργαλειοποιώντας τους, προκειμένου να επιτύχουν την κήρυξή μου σε δικαστική συμπαράσταση.

 

Ο στόχος προφανής: να ανασχέσουν το κύμα αποχωρήσεων εργαζομένων που είχε εκδηλωθεί και μέχρι σήμερα υλοποιείται! Με το «δόλωμα» μίας ανύπαρκτης «εθελουσίας», παραμονές, μάλιστα, της εορταστικής περιόδου, παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων μίας επιχείρησης που είναι χωρίς παραγωγικό αντικείμενο εδώ και έτη!

 

Αντιθέτως, εγώ, αποδεικνύοντας εμπράκτως για πολλοστή φορά το αληθές ενδιαφέρον μου για τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους, έχω εξ ιδίων καταβάλει το ποσό των 280.000 ευρώ για την εξόφληση των απαιτήσεων συνολικά 9 εργαζομένων που εκδήλωσαν την επιθυμία να αποχωρήσουν.

 

Βέβαια, για τον Γ. Σκινδήλια και τους υιούς μου, είναι προτιμότερο να υπάρχουν εργαζόμενοι σε απόγνωση και όμηροι…

 

3. Η αιφνίδια ματαίωση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια ανταρσίας κατά των μετόχων εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και ιδιαίτερα εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γεωργίου Σκινδήλια, η οποία είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και καταδεικνύει πλήρως τους σκοπούς και τους στόχους του διοικητικού οργάνου της εταιρείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το διοικητικό συμβούλιο και ο διευθύνων σύμβουλος επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά.

Στις 18 Απριλίου 2019 εγώ και λοιποί εταίροι είχαμε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με θέμα ημερησίας διατάξεως την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Τότε το διοικητικό συμβούλιο συνεκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για 4 Ιουλίου 2019 για τελείως διαφορετικά θέματα από αυτό της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου.

 

4. Είναι βέβαιο (α) ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την εταιρεία αλλά θέλει να ευρίσκεται επικεφαλής της Χαλυβουργικής και να μηχανεύεται τρόπους και μεθόδους που βλάπτουν τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των μετόχων και (β) ότι μέχρι την σύγκληση της νέας γενικής συνελεύσεως αλλά και κατά την διάρκειά της τα παιδιά μου και ο κ. Σκινδήλιας θα μηχανευθούν διάφορα θέματα και θα δημιουργήσουν θλιβερές καταστάσεις που θα έχουν σχέση με την μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής και τη λύση των εργασιακών συμβάσεων.

 

5. Είναι γνωστό ότι οι μέτοχοι δεν νομιμοποιούνται να διοικήσουν την εταιρεία και μόνο το διοικητικό συμβούλιο προβαίνει σε πράξεις διοικήσεως και λογοδοτεί προς τους μετόχους. Στην περίπτωση της Χαλυβουργικής το διοικητικό συμβούλιο είναι εχθρός των μετόχων και μάχεται εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας, των μετόχων και εμού προσωπικώς. Με αυτές τις συνθήκες είναι νομικά αδύνατον να προχωρήσω στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Χαλυβουργικής και να απεγκλωβίσω τους εργαζομένους στην εταιρεία που είναι όμηροι του κ. Σκινδήλια.

6. Θα ερωτήσει κανείς γιατί το διοικητικό συμβούλιο και ιδιαίτερα ο διευθύνων σύμβουλος συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον προφανέστατα παράνομο και αντιδεοντολογικό τρόπο προς τους εργαζομένους και προς τους μετόχους. Η απάντηση είναι η εξής: τα παιδιά μου με τη συνεργασία του κ. Σκινδήλια και άλλων πρώην συνεργατών μου και δικηγόρων προσπαθούν λυσσωδώς να με θέσουν υπό δικαστική συμπαράσταση.

Μην έχοντας την δυνατότητα να παραθέσουν πραγματικά γεγονότα που να αποδεικνύουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, χρησιμοποίησαν τα χρόνια προβλήματα της Χαλυβουργικής και ισχυρίσθηκαν ότι η Χαλυβουργική καταρρέει και οι εργαζόμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους λόγω της αδιαφορίας μου και των δήθεν προβλημάτων υγείας μου.

Αυτά όμως κατέπεσαν ενώπιον του δικαστηρίου αφού πλήρως απεδείχθη από έγγραφα τρίτων και τραπεζών ότι η πτώση της Χαλυβουργικής μετά το 2012 οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους και αντίθετα τα τελευταία χρόνια έχω διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια εξ ιδίων σε συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με μόνο στόχο την καταβολή μισθών και υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τρίτους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:05