search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:21
MENU CLOSE

Άσαντ: Δεν έχουν λογική οι διαφωνίες με την Τουρκία, έχουμε κοινά συμφέροντα – Τι πρόβλημα έχετε με την Συρία;

04.03.2020 14:37
Πυρά Άσαντ κατά Ερντογάν: Είναι ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Στέλνει ενόπλους από τη Συρία - Media

 

Οι διαφωνίες που έχουν αυτή τη στιγμή η Συρία και η Τουρκία δεν έχουν λογική, καθώς οι δύο αυτές χώρες ιστορικά συνδέονται μεταξύ τους, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Η Συρία και η Τουρκία έχουν ζωτικά κοινά συμφέροντα, Στην Τουρκία ζουν πολλοί Τούρκοι συριακής καταγωγής, ενώ στην Συρία πολλοί Σύροι τουρκικής καταγωγής. Αυτό συνιστά μια αμοιβαία διείσδυση πολιτισμών που έχει ιστορικές ρίζες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λογικό να υπάρχουν μεταξύ μας σοβαρές διαφωνίες» δήλωσε ο Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Άσαντ, στην Συρία αναφέρονται στους Τούρκους ως αδελφό λαό. «Και ρωτάω τον τουρκικό λαό, ποιο πρόβλημα έχετε με την Συρία; Τι είδους πρόβλημα είναι αυτό, για το οποίο πρέπει να πεθαίνουν Τούρκοι πολίτες; Ποια εχθρική ενέργεια, μικρή ή μεγάλη διέπραξε η Συρία κατά της Τουρκίας και κατά την διάρκεια του πολέμου ή πριν από τον πόλεμο; Δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:21