search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Mε μεταμεσονύχτια τροπολογία παραχωρούν σε ιδιώτη διαχειριστή τον Εθνικό Κήπο

10.03.2020 10:06
Mε μεταμεσονύχτια τροπολογία παραχωρούν σε ιδιώτη διαχειριστή τον Εθνικό Κήπο - Media

 

Με τροπολογία που ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα προβλέπει ότι παραχωρείται σε ιδιώτη διαχειριστή ο Εθνικός Κήπος. Δημιουργείται, μάλιστα, και ανώνυμη εταιρία για τον λόγο αυτό.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει στη σημερινή στήλη στα ΝΕΑ, ο Γιώργος Παπαχρήστος. Και συμπληρώνει: Η τροπολογία είναι του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Αθηναίων λέγεται ότι συμφωνεί, πλην όμως αυτός που την προώθησε και τελικά η Βουλή την ψήφισε απέφυγε να πάρει την γνώμη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Μενδώνη διαφωνεί κάθεται με τα περί διαχειριστή, επειδή ο Εθνικός Κήπος γέμει αρχαιοτήτων (έχουν εντοπιστεί βίλες των ρωμαϊκών χρόνων).

Σύμφωνα με τον νέο νόμο πλέον, η συνιστώμενη εταιρεία θα λειτουργεί «σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» και σκοπός της θα «είναι η διαχείριση του Εθνικού Κήπου – και του Λόφου Φιλοπάππου»! Τη διαχείριση αυτή θα ασκεί με προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει με το Δήμο Αθηναίων, όπου θα καθορίζεται και η αμοιβή της εταιρείας! Έσοδα η εταιρεία θα έχει και από την «εκμίσθωση των χώρων που διαχειρίζεται», δηλαδή του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου.

Με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα «η εταιρεία μπορεί να αναλαμβάνει τη διαχείριση και άλλων συναφών με τους σκοπούς της χώρων, όπως πχ. Πάρκο χωροφυλακής, Λυκαβηττός, Λ. Στρέφη, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, Πάρκο Γουδί και άλλα.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Να μην το επιτρέψουμε!

«Η τροπολογία πέρασε σε συνεργασία με τη δημαρχία Μπακογιάννη και με γρήγορες διαδικασίες ώστε ο λαός της πόλης να το θεωρήσει τετελεσμένο για να προλάβουν να χειραγωγήσουν τις αντιδράσεις» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Και συμπληρώνει:

Η μέθοδος είναι απλή και την εφαρμόζουν παντού εδώ και καιρό. Το μοτίβο επαναλαμβάνεται συνεχώς. Εγκαταλείπουν δημόσιους χώρους, πάρκα, κ.λπ., τα αφήνουν να απαξιωθούν και στη συνέχεια προβάλλουν την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση ως μόνη διέξοδο για την αναβάθμισή τους.

Στην πραγματικότητα θέλουν να μας τα πάρουν όλα! Να μετατρέψουν κάθε σπιθαμή κοινού και δημόσιου χώρου κι αγαθού, σε εμπόρευμα που θα χρησιμοποιείται με στόχο την κερδοφορία. Το όραμά τους είναι απλό, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πάντων, με στόχο την παράδοσή τους σε ιδιωτικά κεφάλαια και πρόσχημα τη δήθεν ανάπτυξη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:07