search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.12.2025 11:52
MENU CLOSE

«Βροχή» παραγγελιών έχει μπλοκάρει τα ψώνια στα online σούπερ μάρκετ: Έως και 15 μέρες η αναμονή

16.03.2020 16:19
Κορωνοϊός: Άνοδος 284% στα online σουπερμάρκετ-Τι ψωνίζουν οι καταναλωτές - Media

 

Με μεγάλη καθυστέρηση θα φτάσουν τα ψώνια όσων καταναλωτών επιχείρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να κάνουν παραγγελίες από online σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να αποφύγουν τις αγορές από φυσικά καταστήματα, λόγω κορωνοϊού.

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση των παραγγελιών τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα, πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα να αδυνατούν να ανταποκριθούν άμεσα, σε τόσο μεγάλη ζήτηση.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το insider ότι τη Κυριακή το απόγευμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ δεν εμφανιζόταν στους χρήστες καμία διαθέσιμη ημερομηνία, καθώς το σύστημα ήταν προγραμματισμένο να εμφανίζει ημερομηνίες παράδοσης έως και μία εβδομάδα μετά και μέχρι τότε,  όλες είχαν καλυφθεί.

Αντίστοιχα στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς φυσικό κατάστημα η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για τα παράδοση της παραγγελίας ήταν από 12 έως 15 μέρες.

Ενισχύουν το προσωπικό

Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να ενισχύσουν το προσωπικό τους ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση ενώ σχεδιάζουν την εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σημειώνεται παράλληλα ότι αντίστοιχες υπηρεσίες με τα σούπερ μάρκετ εφαρμόζουν πλέον και αρκετά οπωροπωλεία, στα οποία μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η αναμονή δεν είναι τόσο μεγάλη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.12.2025 11:52