search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αναστολή και τηλεργασία – Δύο σε ένα για τα media

13.04.2020 06:05
Κορωνοϊός: Αναστολή και τηλεργασία - Δύο σε ένα για τα media - Media

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε η ΕΣΗΕΑ τις περασμένες ημέρες από τα ΜΜΕ, το μέτρο της αναστολής σύμβασης εφαρμόζεται κατά το συμφέρον των εργοδοτών. Σε αρκετά ΜΜΕ η αναστολή των συμβάσεων έγινε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΠΝΠ, πρακτικά, δηλαδή, όσοι τελούν σε αναστολή συμβάσεων δεν υπογράφουν κείμενα. Όλοι ωστόσο γνωρίζουν πως συνεχίζουν κανονικά να κάνουν ρεπορτάζ και να γράφουν. Υπάρχουν ΜΜΕ όπου το σύνολο των εργαζομένων έχει τεθεί σε αναστολή συμβάσεων, αλλά συνεχίζει να εργάζεται κανονικά με τηλεργασία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΠΝΠ, η πληττόμενη επιχείρηση μπορεί να εφαρμόσει συνδυαστικά το μέτρο της αναστολής σύμβασης και της τηλεργασίας, αλλά μόνο για ένα συγκεκριμένο ποσοστό του προσωπικού της, το οποίο οφείλει να δηλώσει στην ειδική φόρμα των ΚΑΔ και να πληρώσει τις επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές που υπάρχουν. Καμία εικόνα δεν υπάρχει για τις διαδικτυακές σελίδες, όπου η καθεμιά ακολουθεί δική της πολιτική. Από πληροφορίες που υπάρχουν, το σύνολο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων έχει προχωρήσει σε αναστολή σύμβασης με παράλληλη τηλεργασία.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:52