Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google
Για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται σε Ξάνθη και Ροδόπη μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.
Όπως είπε, «δεν είπαμε ποτέ ότι η ιστορία της πανδημίας τελείωσε. Οι συγχρωτισμοί σε διάφορες εκδηλώσεις και το Ραμαζάνι έπαιξαν ρόλο στον Εχίνο και έτσι «η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει».
Σχετικά με το αν είναι επαρκείς οι επτά μέρες πλήρους απαγόρευσης που αποφασίστηκαν για τον Εχίνο, εκτίμησε ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε από τώρα αλλά ίσως να χρειαστεί να παραταθεί το «lock down». Αυτό θα κρίνεται μέρα με τη μέρα ανάλογα με την εικόνα των κρουσμάτων που θα υπάρχει, ήταν η εκτίμηση του Π. Γαργαλιάνου.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, όπως αναφέρει το in.gr, αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που λαμβάνονται στη χώρα προκειμένου να ανιχνεύονται και να αντιμετωπίζονται τα κρούσματα κορωνοϊού με το άνοιγμα του τουρισμού.
Για τον Σουηδό που φέρεται να αγνόησε την καραντίνα στην Κρήτη και βγήκε ξανά θετικός, είπε σχετικά: «o ιός μπορεί να παραμένει στο ανθρώπινο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα – έως και δυο τρεις μήνες. Άλλο όμως είναι η ανίχνευση του ιού στο ανθρώπινο σώμα και άλλο να νοσεί κάποιος από κορωνοϊό».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.