search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:51
MENU CLOSE

ΠΟΕΣΥ κατά ΑΠΕ-ΜΠΕ για φωτογραφία αρχείου με επεισόδια σε δημοσίευμα για πορεία μαθητών

04.10.2020 13:55
ΠΟΕΣΥ κατά ΑΠΕ-ΜΠΕ για φωτογραφία αρχείου με επεισόδια σε δημοσίευμα για πορεία μαθητών - Media

 

Η ΠΟΕΣΥ «αποδοκιμάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις πρακτικές των fake news του ΑΠΕ ΜΠΕ στην ενημέρωση των πολιτών».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων σημειώνει:

«Το τελευταίο κρούσμα εμφανίστηκε στην παρουσίαση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, όπου χρησιμοποιήθηκε φωτογραφία που ουδεμία σχέση είχε με το γεγονός, με προφανή σκοπιμότητα να εμφανίσει τη διαδήλωση υποκινούμενη και τους διαδηλωτές ως τραμπούκους που επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις.

»Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την υποχρέωση που έχει το εθνικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων για εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Επιπλέον δε, οδηγούν σε στοχοποίηση των εκπροσώπων του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από την κοινωνία.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΑΠΕ να απολογηθεί για το ατόπημά της και να σταματήσει να διασύρει τη Δεοντολογία και την Ενημέρωση. Αναμένουμε, τέλος, τη δημόσια συγγνώμη για την παραπληροφόρηση και συντασσόμαστε με την ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος που ανέδειξε το θέμα», καταλήγει η ΠΟΕΣΥ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:48