search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 01:59
MENU CLOSE

Ρουμανία-Εκλογές: Προβάδισμα Σοσιαλδημοκρατών δείχνει νέο exit poll – «Νικήσαμε» λέει ο κεντρώος πρωθυπουργός Λούντοβιτς ‘Ορμπαν

07.12.2020 06:32
Ρουμανία-Εκλογές: Προβάδισμα Σοσιαλδημοκρατών δείχνει νέο exit poll - «Νικήσαμε» λέει ο κεντρώος πρωθυπουργός Λούντοβιτς

 

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) της Ρουμανίας διατήρησε το στενό του προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος κεντρώου κόμματος των Φιλελευθέρων (PNL) σύμφωνα με επικαιροποιημένο exit-poll για τις βουλευτικές εκλογές, μετέδωσε το δίκτυο Digi24 TV.

To exit-poll του CURS-Avangarde έδειξε ότι το PSD συγκέντρωσε το 30,5% των ψήφων και το PNL το 29,1%.

Οι κεντρώοι του USR-Plus έλαβαν το 16% των ψήφων.

Χωρίς επίσημα αποτελέσματα ακόμη, το PNL διεκδίκησε τη νίκη βάσει μιας άλλης δημοσκόπησης εξόδου.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Λούντοβιτς ‘Ορμπαν του κυβερνώντος κόμματος (PNL) είχε βιαστεί να ανακοινώσει ότι είναι ο νικητής των εκλογών.

«Το PNL πιστεύει ότι είναι ο νικητής των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου», δήλωσε ο ‘Ορμπαν αμέσως μετά τα exit polls, σε μια ψηφοφορία που είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας στην ευρωπαϊκή πορεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 01:15