search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:55
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει στη Ρωσία: Σε «κατάσταση επιφυλακής» θα τεθούν διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Yars

22.12.2020 15:37
Κάτι τρέχει στη Ρωσία: Σε «κατάσταση επιφυλακής» θα τεθούν διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Yars - Media
 
Οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές και ανακοινώσεις Ρώσων αξιωματούχων για την ολοκλήρωση της παραγωγής δεκάδων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων μόνο τυχαίες δεν αποδεικνύονται πως είναι, μετά όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοιγκού σε πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις του.
 
Τα πυραυλικά συστήματα διηπειρωτικών βαλλιστικών βλημάτων τύπου Yars και Avangard αναμένεται να τεθούν σε «κατάσταση επιφυλακής» σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός.
 
Ειδικότερα, ο Σεργκέι Σοιγκού κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είπε ότι η Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της χώρας θα αποκτήσουν περίπου 13 πυραυλικά συστήματα, τα οποία θα εξοπλιστούν με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars και Avangard και στη συνέχεια θα τεθούν σε «κατάσταση επιφυλακής», σε στρατηγικά σημεία.
 
Ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια πως το 2021 το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας θα ασχοληθεί με εξοπλιστικά προγράμματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό, θα διατεθούν πρόσθετοι πόροι που για την παραγωγή αυτών των πυραυλικών συστημάτων, με στόχο να πετύχουν μια επιχειρησιακή ετοιμότητα της τάξεως του 88,3 % για τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της χώρας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τεθεί στη δημοσιότητα περισσότεροι από 150 διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Yars βρίσκονται σε λειτουργία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ο ICBM Avangard, που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα, 27 Mach τέθηκε πρόσφατα σε επιχειρησιακή λειτουργία.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34