search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:15
MENU CLOSE

De Beers: Η πανδημία δε… βλάπτει τα διαμάντια – Αύξηση πωλήσεων 52%

10.03.2021 11:32
De Beers: Η πανδημία δε... βλάπτει τα διαμάντια - Αύξηση πωλήσεων 52%  - Media

 

Mπορεί η παγκόσμια οικονομία να έχει δεχτεί ένα πολύ σκληρό χτύπημα από την πανδημία κορωνοϊού, ωστόσο όωπς δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Anglo American PLC, οι πωλήσεις ακατέργαστων διαμαντιών της θυγατρικής της De Beers Group, τα πάνε περίφημα, καθώς οι καταναλωτές άρχισαν να δημιουργούν εκ νέου αποθέματα μετά από την εορταστική περίοδο.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της De Beers eνισχύθηκαν 52% στον β΄ κύκλο πωλήσεων του 2021 σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία εξόρυξης τόνισε πως η De Beers πούλησε διαμάντια 550 εκατ. δολαρίων στον β΄ κύκλο του 2021 σε σχέση με τα 663 εκατ. δολάρια στον α΄ κύκλο, και 362 εκατ. δολάρια στον β΄ κύκλο του 2020.

Υπάρχουν 10 κύκλοι πωλήσεων κάθε χρόνο.

Η Anglo American τόνισε πως οι πωλήσεις διαμαντιών υποστηρίζονται από τη θετική καταναλωτική ζήτηση των μεσαίων αγοραστών.

Οι καταναλωτές συνέχισαν να εκφράζουν τη ζήτηση μετά από τις καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις λιανικής σε κοσμήματα διαμαντιών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, του σεληνιακού νέου έτους και της ημέρας του Βαλεντίνος, αλλά ο κλάδος πρόκειται να εισέλθει σε μια περίοδο επιβράδυνσης.

“Ενώ το έτος έχει ξεκινήσει θετικά, αναγνωρίζουμε τη συνεχιζόμενη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα στον ρυθμό και στη μορφή ανάκαμψης”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της De Beers.

Photo Grown Diamond

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:13