search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:35
MENU CLOSE

Ο Χαρδαλιάς «έδωσε» Αρκουμανέα για το κορωνοπάρτι της Τσικνοπέμπτης

10.03.2021 06:36
Ο Χαρδαλιάς «έδωσε» Αρκουμανέα για το κορωνοπάρτι της Τσικνοπέμπτης - Media

 

Παρότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση διέψευδε διαρρήδην και κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων του ΕΟΔΥ», οι προβληματικές σχέσεις μεταξύ του Οργανισμού και της Πολιτικής Προστασίας δεν βελτιώθηκαν καθόλου.

Ως εκ τούτου, όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα για την λειτουργία της κυβερνητικής μηχανής, ουδόλως αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά να… «δώσει», εμμέσως πλην σαφώς, την υπηρεσία του Παναγιώτη Αρκουμανέα, με αφορμή το «κορωνοπάρτι» στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, που δέχθηκε πρώτος τα πυρά όταν δημοσιεύθηκαν οι εν λόγω φωτογραφίες, έκανε λόγο για «άλλη υπηρεσία που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο», εν γνώσει του προφανώς ότι η μόνη άλλη υπηρεσία που στεγάζεται δίπλα στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» είναι ο ΕΟΔΥ του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Πάντως, μετά την παραδοχή Χαρδαλιά, και τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκαν προς τον ΕΟΔΥ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητεί την αποπομπή του και τον ίδιο να αντιδρά απολύοντας τέσσερις συμβασιούχους που εμφανίζονται στις επίμαχες εικόνες του… κορωνογεύματος ανήμερα την Τσικνοπέμπτη.

Η απάντηση του ΕΟΔΥ για το πάρτι στη HELEXPO

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, μεταξύ άλλων, «μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ».

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

  • Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO.
  • Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.
  • Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34