search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:10
MENU CLOSE

Και η Ιρλανδία «παγώνει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

14.03.2021 11:14
Και η Ιρλανδία «παγώνει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca - Media

 

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας συνέστησαν την Κυριακή να ανασταλεί για προληπτικούς λόγους η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό, αφού αναφέρθηκαν περιπτώσεις θρόμβωσης στη Νορβηγία, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάποια σύνδεση των εμβολιασμών με την εμφάνιση θρόμβων.

Η Ιρλανδία ανέστειλε σήμερα, για προληπτικούς λόγους, τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό, μετά τις περιπτώσεις θρόμβωσης που αναφέρθηκαν στη Νορβηγία, μολονότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο εμβολιασμός συνδέεται με αυτήν την πάθηση.

«Η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19 ανβάλλεται προσωρινά από σήμερα το πρωί» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη σύσταση που έκανε νωρίτερα η επιτροπή που είναι αρμόδια για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ιρλανδία.

Με βάση τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη, έχουν χορηγηθεί στην Ιρλανδία 109.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και συνολικά 570.000 δόσεις όλων των εγκεκριμένων εμβολίων.

Η Ιρλανδία, μια χώρα 5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει μπει σε τρίτο λοκντάουν εδώ και δυόμιση μήνες και μετρά περισσότερους από 4.500 νεκρούς από την πανδημία.

Υγειονομικοί που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca στη Νορβηγία νοσηλεύονται με θρόμβωση

Σημειώνεται ότι τρεις υγειονομικοί που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 στη Νορβηγία νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σήμερα.

Η Νορβηγία ανέστειλε την Πέμπτη τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας, ενώ στη συνέχεια ανέστειλε τη χορήγηση του σκευάσματος και η Ισλανδία.

«Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται με το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Και οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών. Την Πέμπτη ωστόσο ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν του κινδύνου και πρέπει να συνεχίσει η χορήγησή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:04