search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:37
MENU CLOSE

Νέα Σμύρνη-«Πάμε να τους σκοτώσουμε…»: Στην ΕΛΑΣ ψάχνουν αν είναι… πειθαρχικό το αδίκημα

17.03.2021 12:05
omada-drash-new

Ένα από τα δεκάδες βίντεο των αστυνομικών αυθαιρεσιών κατά τη βραδιά των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη ήταν και αυτό όπου εμφανιζόταν μια ομάδα της ΔΡΑΣΗ με μέλος της να ουρλιάζει «πάμε να τους σκοτώσουμε» (σ.σ τους πρωταγωνιστές της επίθεσης κατά του 28χρονου αστυνομικού) κι όχι « πάμε θα τον σκοτώσουνε» (σ.σ τον προαναφερόμενο αστυνομικό) όπως ακόμα και κάποια ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν…

Όμως σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνεται ότι οι απειλές των αστυνομικών δεν (!) συνιστούν ποινικό αδίκημα με αρχή τέλεσης εγκληματικής πράξης κλπ αλλά μόνο πειθαρχικό.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει –σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»– η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ αλλά κι η εξέταση του σχετικού οπτικού υλικού από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας που εξετάζουν ντοκουμέντα από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια αλλά και καταγγελιών για αστυνομική βία.

Την εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ απασχόλησε αν τελικώς αυτό ήταν που ανέφεραν οι αστυνομικοί ή θα μπορούσε να είναι ορθή η εκδοχή που διατυπώθηκε ότι λένε «πάμε θα τον σκοτώσουνε». Δηλαδή ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών θα μπορούσε να αφορά προσπάθεια «διάσωσης» του τραυματισμένου αστυνομικού κι όχι σαφή απειλή κατά των δραστών της επίθεσης εναντίον του 28χρονου αστυνομικού.

«Πάμε να τους σκοτώσουμε»

Όμως σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μετά από-«καθαρισμό» και ανάλυσης του ήχου στο εν λόγω βίντεο αποσαφηνίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η φράση που λένε οι ένστολοι είναι πράγματι «πάμε να τους σκοτώσουμε» , σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο κι όχι οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εντοπισθεί οι εν λόγω ένστολοι όμως βασικό ζητούμενο είναι να προσδιορισθεί νομικά και πειθαρχικά το αδίκημα τους .

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεκτιμηθεί αν οι εν λόγω αστυνομικοί στην πορεία της υπόθεσης προχώρησαν σε κάποιες βίαιες ενέργειες με βάση την παραίνεση που ακούγεται. Ακόμη πιθανόν θα εξετασθεί και ποιες υποδείξεις έγιναν από το κέντρο της ΕΛΑΣ όταν προχώρησαν σε αυτές τις απειλές .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42